Jong Ajax wint en haakt weer aan bij koploper Jupiler League

admin • 23:15, 22-01-2018 / Laatste Update: 16:12, 07-01-2024

Jong Ajax is de lachende 3e na de 21e speelronde van de Jupiler League. De jonge Amsterdammers wisten nipt van Cambuur Leeuwarden te winnen (3-2), terwijl NEC (3-2 bij Almere) en Fortuna (3-0 bij Dordt) verloren.

Na 10 minuten spelen pikte Mateo Cassierra net buiten het strafschopgebied de bal op en maakte fraai zijn 13e seizoenstreffer. Noa Lang speelde zich niet veel later vrij en vond met de buitenkant van zijn rechtervoet de verre hoek. Carel Eiting kon even later geheel vrijstaand alweer de 3e binnenschuiven. In de 2e helft maakte Cambuur-spits Nigel Robertha het nog spannend door tot 2 keer toe te scoren.

Door de overwinning op Cambuur staat Jong Ajax (42) op twee punten van Fortuna (44) en een punt van NEC (43).

AZ pakt puntje

Jong AZ, voorlaatste in de Jupiler League, speelde thuis gelijk tegen de nummer 10 FC Den Bosch (1-1). Ferdy Druijff (AZ) en Sven Blummel (Den Bosch) verzorgden de doelpunten.