Jong AZ verrast Den Bosch

Proshots

admin • 00:12, 19-08-2017 / Laatste Update: 13:40, 12-12-2023

Een half uur lang liet FC Den Bosch vrijdagavond heel behoorlijk voetbal zien in de seizoensouverture tegen Jong AZ, maar uiteindelijk moest de ploeg van de nieuwe trainer Wil Boessen toch nog ruim het hoofd bieden aan de Alkmaarse beloften: 1-3.

Aanvankelijk was er niet zo heel veel aan de hand voor FC Den Bosch. De ploeg legde in het eerste halfuur een aantal prima combinaties op de mat en uit een daarvan maakte Mert op aangeven van Vossebelt al na een kwartier de 1-0. Nadat Blummel en Verbeek mogelijkheden op de 2-0 hadden laten liggen, kwam Jong AZ in de 29ste minuut op 1-1. Abdel Malek El Hasnaoui strafte gestuntel in de Bossche defensie af. Die gelijkmaker maakte de gasten sterker, waar de thuisploeg juist verzwakte. Twee minuten voor rust kwam Jong AZ uit een makkelijk gegeven strafschop op 1-2. Nadat hij was neergegaan in een duel met Vossebelt (die daarvoor geen geel kreeg) schoot Jeremy Helmer zelf vanaf elf meter de tweede Alkmaarse treffer binnen.

Jongelingen de baas

Na rust was Jong AZ lange tijd de baas, maar verder dan een schot op de paal van Teun Koopmeiners kwamen de bezoekers niet. FC Den Bosch stroopt de mouwen weer op, maar het maximale waren twee buitenspeldoelpunten van Dennis Kaars, waarna de nederlaag onafwendbaar was. Vlak voor tijd maakte Victor Einarsson ook nog 1-3 van.