Jong Oranje boekt historische monsterzege op beloften Andorra (video)

Pro Shots / Erwin Spek

Trevor Wagener • 21:38, 10-11-2017 / Laatste Update: 14:26, 08-01-2024

Jong Oranje heeft vrijdagavond voetballes gegeven in Doetinchem. De mannen van bondscoach Art Langeler haalden bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Andorraanse leeftijdsgenoten bijna de dubbele cijfers: 8-0.

FC Groningen-aanvaller Oussama Idrissi scoorde 2 keer. AZ'er Guus Til, Oostendenaar Richairo Zivkovic, PSV-middenvelder Bart Ramselaar en de Ajacieden Frenkie de Jong en Justin Kluivert scoorden allen 1 keer.

'10, 10, 10!'

De 8.611 fans op de Vijverberg hoopten op een 10-klapper, maar na de 78ste minuut werd er niet meer gescoord. Bij rust stond het nog 3-0. Ramselaar en De Jong scoorden in de 2e helft vanaf 11 meter.

⚽ | Jong Oranje krijgt een strafschop na een overtreding op Richairo Zivkovic. Bart Ramselaar schiet onberispelijk raak: 6-0. #NEDAND pic.twitter.com/SAOXTD6UX2

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 10 november 2017

The 3 vs Dutch Lion(s)

Jong Oranje heeft na 4 wedstrijden 8 punten verzameld en staat 2e, op 5 punten achter Jong Engeland. Nummer 3, Schotland, speelde bovendien 2 duels minder en heeft 2 punten achterstand op de ploeg van Langeler. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het EK van 2019, dat in Italië plaatsvindt.