Jong Oranje in eigen huis afgestraft door zuiderburen

Pro Shots / Lars Smook

admin • 22:58, 22-03-2018 / Laatste Update: 12:00, 07-01-2024

Jong Oranje heeft vanavond een oefeninterland in Doetinchem een pijnlijke nederlaag geleden tegen Jong België. De ploeg van Art Langeler ging op De Vijverberg met 4-1 onderuit. Het enige Nederlandse doelpunt kwam op naam van NEC-aanvaller Arnaut Groeneveld.

Bondscoach Art Langeler maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal debutanten te zien. Zo kregen Michel Vlap (Heerenveen), Teun Koopmeiners (AZ), Pelle Clement (Reading), Carel Eiting (Ajax) en Arnaut Groeneveld (NEC) voor het eerst speelminuten in Jong Oranje.

Vooral Groeneveld viel op aan de kant van Oranje. De linkerspits speelde vooral voor rust vol bravoure en vermaakte het publiek met een aantal fraaie passeeracties. Het was ook de speler van NEC die Oranje met een uitstekend doelpunt vlak na rust op 1-1 zette. Maar verder blijft vooral het zwakke verdedigen bij Oranje bij. Nederland keek namelijk 3 minuten al tegen een achterstand aan nadat Feyenoord-keeper Justin Bijlow volledig mis zat en Obbi Oulare kon binnenkoppen.

Klungelig verdedigen afgestraft

Na de gelijkmaker van Groeneveld wist Jong België de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Invaller Dion Cools strafte klungelig verdedigen van Oranje af en Julien Ngoy scoorde een klein halfuur voor tijd ook nog de 1-3.

De ongewenste nederlaag werd nog groter toen Alexis de Sart in de slotfase uit de rebound ook nog 1-4 maakte. Langeler: ,,Aanvallend heb ik leuke dingen gezien, maar de middenvelders dachten alleen maar aan aanvallen. Dat kan dus niet tegen België."

Dinsdag hervat Jong Oranje de kwalificatiereeks voor het jeugd-EK volgend jaar zomer in Italië. Nederland speelt dan de uitwedstrijd in en tegen Andorra