Jong Oranje sluit trainingskamp in Spanje af met gelijkspel tegen Jong Tsjechië

Brian Vesseur • 17:51, 27-03-2023 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Jong Oranje heeft maandag het trainingskamp afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Jong Tsjechië. Het werd 1-1 in Spanje, door een doelpunt van Million Manhoef. Het was voor Nederland onder 21 de laatste wedstrijd voor het EK, dat komende zomer wordt gespeeld.

Manhoef beleefde een paar spannende minuten. Eerst gaf hij een penalty weg, die - gelukkig - werd gestopt door PEC Zwolle-keeper Jesper Schendelaar. Tegen Jong Noorwegen, een paar dagen terug, pakte Jay Gorter ook al een pingel.

Hoewel Schendelaar de fout van Manhoef al goedmaakte, wilde hij zelf ook nog een duit in het zakje doen. De aanvaller van Vitesse zorgde voor de 1-0 in Spanje.

In de 77e minuut kwam Jong Tsjechië op gelijke hoogte, door een doelpunt van Vaclac Sejk. Hij was 6 minuten eerder in het veld gekomen.