Jong Oranje verlaat vaste thuisbasis De Vijverberg: ‘Leuk om ook het land in te gaan’

10 juli 2020

BSR Agency

De Vijverberg is niet meer het vaste thuishonk voor Jong Oranje voor de komende 3 thuisduels in de EK-kwalificatie. Het stadion van De Graafschap was het afgelopen seizoen de vaste uitvalbasis voor de ploeg van coach Erwin van de Looi. 


De club uit Doetinchem wil zo veel mogelijk ruimte vrijhouden om in september, oktober en november competitiewedstrijden in eigen stadion af te werken. De kans bestaat namelijk dat er vanwege corona duels verplaatst worden.

Almere en Venlo
Dus wijkt Jong Oranje voor de komende wedstrijden in de EK-kwalificatie uit naar Almere (op dinsdag 8 september tegen Jong Noorwegen) en Venlo (exact 1 maand later tegen Jong Gibraltar). Voor de wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland wordt nog naar een locatie gezocht. In de poule leidt de ploeg van Erwin van de Looi, met nog 6 duels te gaan.  

'Leuk om het land in te gaan'
"We hebben een goede en succesvolle tijd gehad op De Vijverberg", zegt Van de Looi. "Voor ons is het nu natuurlijk mooi om weer met Jong Oranje het land in te gaan.” In Almere is Jong Oranje nog nooit geweest en in 2007 speelde het voor het laatst in Venlo.

'Wij hebben er zin in'
"Dit geeft ons de kans om ook aan de fans in deze steden van dichtbij te laten zien hoe goed we kunnen voetballen. Wel is het natuurlijk nog even afwachten hoeveel supporters er straks daadwerkelijk mogen komen, maar vanuit Jong Oranje hebben wij er in ieder geval zin in."