Jupiler League round-up: Eagles verliezen, Fortuna schittert

admin • 00:32, 19-08-2017 / Laatste Update: 06:25, 08-01-2024

Het was weer een heet avondje in de Jupiler League. Check hier onze round-up!

MVV - Go Ahead 4-3

Go Ahead Eagles ging vrijdagavond in een spectaculair duel onderuit bij MVV: 4-3. Sam Hendriks (twee doelpunten) en Pieter Langedijk brachten de bezoekers uit Deventer tot drie keer toe aan de leiding. Christophe Janssens, Jonathan Okita en Marvin Ogunjimi maakten gelijk voor MVV. In de slotfase tekende Okita voor het winnende doelpunt.

Fortuna Sittard - FC Dordrecht 5-1

Fortuna Sittard mag zich op basis van het doelsaldo de eerste koploper van dit seizoen noemen. De nummer zeventien van vorig seizoen haalde uit tegen FC Dordrecht: 5-1. Finn Stokkers scoorde tweemaal voor de thuisploeg.

FC Volendam - Helmond Sport 2-2

FC Volendam dacht een lekker avondje te hebben toen het na 20 minuten spelen al 2-0 stond. Toch lieten de bezoekers niet kennen en vochten tot het einde. Dit resulteerde in 2 goals, waarvan de laatste pas in de 87ste minuut viel.

sc Cambuur - Jong Ajax 1-2

De reserves van Ajax beginnen de competitie beter dan het eerste team. Op bezoek in Friesland hing er eigenlijk geen moment een vuiltje in de lucht voor de Amsterdammers. Voor rust stond het al 0-2 en dat Cambuur nog de aansluitingstreffer wist te maken? Ach, die is er alleen nog voor de boeken.

FC Den Bosch - Jong AZ 1-3

Een half uur lang liet FC Den Bosch vrijdagavond heel behoorlijk voetbal zien in de seizoensouverture tegen Jong AZ, maar uiteindelijk moest de ploeg van de nieuwe trainer Wil Boessen toch nog ruim het hoofd bieden aan de Alkmaarse beloften: 1-3.

RKC - FC Emmen 0-2

RKC Waalwijk beleefde vrijdagavond in eigen huis een valse start. De Waalwijkse ploeg kon aanvallend geen vuist maken. Een keepersfout van Etienne Vaessen op slag van rust bleek uiteindelijk fataal: 0-2. RKC moest uit zijn schulp kruipen en kreeg in de slotminuut nog een counter om de oren.

FC Eindhoven - Telstar 2-2

De debuutwedstrijd van Wilfred van Leeuwen als coach in het betaald voetbal eindigde voor FC Eindhoven vrijdagavond in een gelijkspel tegen Telstar: 2-2.

NEC - Almere City 3-1

NEC is de 1e divisie begonnen met een overwinning. De Nijmegenaren degradeerden afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de eredivisie en zijn kampioenskandidaat nummer 1. Zij waren vrijdagavond met 3-1 te sterk voor Almere City.