Jupiler League-round up: FC Oss nieuwe koploper, Jong Ajax haalt Fortuna van roze wolk

Proshots

admin • 00:24, 26-08-2017 / Laatste Update: 13:34, 07-01-2024

Het was weer een heet avondje in de Jupiler League. Check hier onze round-up!

Jong AZ - RKC Waalwijk 2-1

RKC Waalwijk is na twee speelronden in de eerste divisie nog puntloos. De Waalwijkers, toch al niet bedreven in het spelen tegen beloftenteams, verloren met 2-1 van AZ (goals van Jacbos en Helmer (AZ) en De Grauw (RKC)).

FC Emmen - FC Eindhoven 1-1

FC Eindhoven heeft na twee competitiewedstrijden nog niet gewonnen, maar ook niet verloren. Na de 2-2 tegen Telstar vorige week werd het vrijdagavond in en tegen Emmen 1-1. AA Gent-huurling Elton Kabangu tekende voor een fraaie assist door de bal panklaar te leggen voor de instormende Lieder: 0-1. Na de rust ontketende de thuisploeg direct een aanvalsgolfje, dat al snel in de gelijkmaker resulteerde. Na een corner bleef de bal in de doelmond hangen; Erik Bakker was er snel bij: 1-1.

Helmond Sport - Jong PSV 1-2

Wat een moment voor Nikolai Laursen! De Deen, wiens loopbaan de laatste 2 seizoenen overschaduwt wordt door blessures, heeft Jong PSV hoogstpersoonlijk naar de overwinning geschoten in en tegen Helmond Sport. De Eindhovenaren wonnen de derby met 1-2.

Telstar - MVV 0-0

In Velsen-Zuid wist MVV geen punt te pakken. Bij beide clubs ging er meer fout dan goed en er waren dan ook niet veel kansen.

Almere City - FC Den Bosch 1-1

Het was bij vlagen met hangen en wurgen, maar FC Den Bosch haalde vrijdagavond in de uitwedstrijd bij Almere City zijn eerste punt van het seizoen op. Het elftal van trainer Wil Boessen moest zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel (goals van Gaston Salasiwa (Almere City) en Sven Blummel (Den Bosch)).

FC Oss - FC Volendam 1-0

FC Oss heeft veel aan verdedigde kracht gewonnen. Zoveel is duidelijk na de 1-0 overwinning op Volendam (goal van Thijs van Pol). Voor de tweede keer op rij hield FC Oss de nul, want afgelopen maandag hoefde de ploeg ook geen doelpunten te incasseren tegen Jong FC Utrecht. Door de winst staat Oss bovenaan de ranglijst.

Jong Ajax - Fortuna Sittard 4-2

Fortuna Sittard was met een klinkende zege aan het seizoen begonnen en reisde met veel vertrouwen af naar Amsterdam. Daar werden de Limburgers echter van hun roze wolk gehaald. De jongelingen van Michael Reiziger kwamen in de eerste minuut al op voorsprong door Cassierra. Daarna liep Jong Ajax uit naar 3-0, maar moest vanaf de 57ste minuut binnen 3 minuten 2 goals incasseren. Het werd daardoor nog even zweten, maar nieuweling Johnsen zorgde een kwartier voor tijd voor zekerheid.

De Graafschap - sc Cambuur 2-0

De Graafschap heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Doetinchemse eerstedivisionist was vrijdagavond op een kolkende Vijverberg met 2-0 te sterk voor Cambuur. Daryl van Mieghem was met een assist en een goal dé man van de avond.

Prachtige plaat van het geweldige spandoek in ons mooie stadion! Een foto om in te lijsten! 📸 #GRAcam pic.twitter.com/ezO1BpeEqn

— De Graafschap (@degraafschap) 25 augustus 2017

Go Ahead Eagles - NEC 1-1

NEC is vrijdagavond ontsnapt bij Go Ahead Eagles. De Nijmeegse brigade hield ondanks een overvloed aan kansen van de thuisploeg een punt over aan het duel der degradanten in Deventer: 1-1.

FC Dordrecht - Jong FC Utrecht 2-1

De Schapenkoppen hadden thuis geen moeite met Jong FC Utrecht. Binnen 30 minuten stond het al 2-0 en dat Utrecht er ook eentje maakte in de 72ste minuut? Mwa, daar haalde iedereen zijn schouders maar over op.