Juup League: Het blijft bovenin spannend door zeges Fortuna, NEC én Jong Ajax

Bart van der Wijst • 18:37, 02-04-2018 / Laatste Update: 17:26, 08-01-2024

Het is on-ge-kend spannend bovenin de Jupiler League. Daar strijden Fortuna Sittard, NEC en Jong Ajax om het kampioenschap. Alle 3 de clubs wonnen op paasmaandag hun wedstrijd, waardoor de verschillen bovenin miniem blijven.

Doelpunten vielen er, zoals gebruikelijk in de Eerste Divisie, genoeg: 37.

Fortuna Sittard - Helmond Sport: 3-0

Zonder de geblesseerde André Vidigal en Djibril Dianessy kende Fortuna in eigen huis geen moeite met Helmond Sport. Al na 8 minuten stond het 2-0, door doelpunten van Lars Hutten en Michael Pinto. Het slotakkoord was vlak na rust voor Lisandro Semedo, die de laatste goal van de wedstrijd maakte.

NEC - Telstar: 3-0

In Nijmegen waren de supporters bijzonder ontevreden na de nederlaag uit tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdag. Dat werd al snel vergeten, want Michael Heinloth maakte snel 1-0. Arnaut Groeneveld vergat vanaf de stip de score te verdubbelen, dat deed Wojciech Golla kort voor rust wel. Ferdi Kadioglu maakte er nog 3-0 van.

FC Dordrecht - Jong Ajax: 2-3

Het was stuivertje wisselen aan de Krommedijk. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar zag die als sneeuw voor de zon verdwijnen kort voor rust. Ché Nunnely en Mateo Cassiera scoorden namens Jong Ajax. Denis Mahmudov maakte meteen na rust gelijk. Teun Bijleveld was uiteindelijk de matchwinner, door voor de 2-3 aan te tekenen.

Jong PSV - FC Oss: 5-1

A.k.a. de wedstrijd van Donyell Malen. De Arsenal-huurling maakte z'n eerste hattrick uit zijn carrière. Sam Lammers en Cody Gakpo scoorden ook namens de beloftenploeg van PSV. Richard van der Venne deed iets terug namens FC Oss. Dat deed hij overigens op aardige wijze.

MVV - FC Emmen: 0-1

Cas Peters werd de held van FC Emmen, dat op koers is voor een plekje in de play offs. Uit tegen het wisselvallige MVV maakte hij beheerst de enige treffer van de wedstrijd na een vlot lopende aanval.

De Graafschap - FC Den Bosch: 2-1

Den Bosch lijkt af te haken voor een play off-ticket. Tegen De Graafschap verloor de ploeg met miniem verschil. Fabian Serrarens opende de score, waarna Daryl van Mieghem de marge verdubbelde. Oussama Bouyaghlafen deed wat terug nog voor rust, maar dichterbij kwam de uitploeg niet.

FC Volendam - Jong AZ: 4-1

De uitploeg nam brutaal de leiding, via Ferdy Druijf. Toch was het Volendam dat uiteindelijk met de 3 punten aan de haal ging. Doelpunten van Anthony Berenstein, Teije ten Den (2) en Kevin Visser zorgde voor de ommekeer.

SC Cambuur - FC Eindhoven: 3-2

De Friezen mogen Daniel Crowley even flink gaan bedanken. Met een prachtige vrije trap zorgde hij kort voor tijd voor de overwinning. Mart Lieder zette de Brabanders nog op voorsprong, maar Martijn Barto zorgde in minuut 48 én 51 voor een switch in de tussenstand. Lieder maakte nog gelijk, al kreeg Eindhoven hem nog wel tegen.

RKC Waalwijk - Almere City: 0-4

Het was een kansloze middag voor RKC in eigen huis. Jergé Hoefdraad, Tom Overtoom, Gaston Salasiwa en Leeroy Owuso troffen doel namens de uitploeg.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles: 1-0

Hier gebeurde werkelijk geen ene stront. Tóch viel er wel een goal. Tufan Özbozkurt schoot in de absolute slotfase een vrije trap binnen.