Juup League: Dordrecht overklast Fortuna, Almere countert NEC van de mat

Bart van der Wijst • 22:58, 19-01-2018 / Laatste Update: 09:37, 05-01-2024

Koploper Fortuna Sittard lijkt zelf erg te zijn geschrokken van de 1ste prijs sinds 8278 dagen. In Dordrecht ging het onderuit tegen de plaatselijke FC: 3-0. Nummer 2 NEC profiteerde niet van het puntverlies van de Limburgers, in Almere ging het onderuit.

Overigens kwamen niet alle Jupiler League-teams in actie. Jong Ajax en Jong AZ spelen maandag tegen respectievelijk SC Cambuur en FC Den Bosch.

FC Dordrecht - Fortuna Sittard: 3-0

Aan de Krommedijk gaf de thuisploeg meteen gas. Daar hadden de Limburgers, die vorige week de periodetitel wonnen, het enorm lastig mee. Dat resulteerde in een doelpunt van Jafar Arias. Hij rondde beheerst af na een prima voorzet. Na rust maakte diezelfde spits de 3-0, nadat Robert Mutzers de score had verdubbeld:

Go Ahead Eagles - MVV Maastricht: 3-1

De grootste verrassing uit Deventer kwam op naam van Leon de Kogel. Hij gaat op avontuur in Spanje, maar niemand weet waarheen. Go Ahead leek het minst in de war, want in minuut 1 en 45 scoorde het via Sam Hendriks. Een hakje van Stefano Beltrame betekende de 3-0.

🤟 | Bewust of onbewust, hij zit er prachtig in!#gaemvvhttps://t.co/4kT6SwDjxy pic.twitter.com/8aZ6Di90rP

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 19 januari 2018

FC Emmen - RKC Waalwijk: 2-1

Anco Jansen, een cultheld in de Jupiler League. Hij speelde - en scoorde - voor FC Zwolle, SC Cambuur, SC Veendam en nu ook FC Emmen. Met 2 goals maakte hij de vroege goal van Johan Voskamp onschadelijk. Bij de Waalwijkers kreeg Gigli Ndefe een rode kaart in de 1ste helft.

Helmond Sport - FC Volendam: 1-4

Een duel in de kelder van de Eerste Divisie. Helmond Sport deed op eigen veld geen enkele moeite om het FC Volendam ook maar een beetje moeilijk te maken. Enzo Stroo, Joey Veerman, Kevin Visser en Rodney Antwi scoorden namens de uitploeg. Jordy Thomassen deed namens Helmond nog iets terug.

🔶 | Kevin Visser met een beauty voor @fcvolendam!#helvolhttps://t.co/4kT6SwDjxy pic.twitter.com/InthfZ45LF

De Graafschap - Jong PSV: 2-3

De Superboeren leken op rozen te zitten na een snelle 2-0 voorsprong. Met name de goal van Youssef El Jebli mocht er wezen; hij krulde prachtig raak in de kruising. Nog voor rust deed Jong PSV iets terug via Cody Gakpo, die voor het eerst in de basis begon. Dante Rigo benutte 10 minuut voor tijd een penalty en in de extreme blessuretijd bezorgde Gakpo de Eindhovenaren de overwinning.

🔥 | En dan doet El Jebli dit...

Telstar - FC Eindhoven: 4-1

Wie optimaal profiteerde van het puntverlies van Fortuna en NEC, was nummer 4 Telstar. Op eigen veld liet het prima voetbal zien en won het ruim. Met name Andrija Novakovich bleek niet te stoppen, hij scoorde 2 keer. De mooiste van de avond kwam in Velsen-Zuid op naam van Melvin (P)latje. Ha-Ha.

FC Oss - Jong FC Utrecht: 2-0

De thuisploeg speelde afgelopen maandag nog NEC van de mat, maar had vanavond de nodige moeite met de beloften van FC Utrecht. Pas na rust werd de ban gebroken door Fatih Kamaçi. Enkele minuten voor tijd scoorde Ragnar - komt 'ie - Oratmangoen de bevrijdende treffer.

Almere City FC - NEC: 3-2

In 1 week tijd heeft NEC voor de 2de maal verloren. Dit keer ging het fout bij Almere City. Jergé Hoefdraad maakte 1-0, maar de mooiste kwam op naam van Soufyan Ahannach. Hij lobte beheerst over doelman Joris Delle. Oud-Almere-speler Sven Braken deed iets terug, maar na een counter maakte Silvester van de Water 3-1. Braken bracht NEC wederom terug in de wedstrijd, maar verder kwam het niet.