Juup-League: Hattricks voor Achahbar, Cassiera en Overtoom

Bart van der Wijst • 22:58, 22-12-2017 / Laatste Update: 03:25, 08-01-2024

Vrijdag stond speelronde 19, voor sommige club 18, op het programma in de Jupiler League. Het was weer een waar doelpuntenfestijn in de Eerste Divisie, er vielen maar liefst 40 goals in 9 wedstrijden. Met name NEC, Jong Ajax en Almere City schoten met scherp.

Jong AZ-NEC: 2-7

Anass Achahbar was de grote man op het complex van Jong AZ. Hij maakte zijn eerste hattrick in het betaald voetbal. Daarnaast troffen ook Ferdi Kadioglu, Michael Heinloth, Gregor Breinburg en ... doel. Door de overwinning staat NEC voor even aan kop, want Fortuna Sittard komt zaterdag pas in actie.

Jong Ajax-FC Volendam: 7-0

Na 42 minuten stond het 'slechts' 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers, maar in de 2de helft schroefden ze het gas open. Vanaf de 61ste minuut tot en met de 71ste ging het heel snel. Toen stond het opeens 5-0. Mateo Cassiera maakte evenals Achahbar een hattrick. Kaj Sierhuis zorgde voor de 6 en 7-0.

Almere City-FC Eindhoven: 5-1

Ook in Almere regenden het doelpunten. Tom Overtoom, de aanvoerder van City, maakte er ook 3. Allemaal van buiten het 16-metergebied. Hij kreeg dan ook kort voor het laatste fluitsignaal een publiekswissel.

FC Dordrecht-Jong PSV: 2-3

Het mooiste doelpunt van deze avond komt op naam van Donyell Malen. De Jong PSV'er schoot de 1-3 binnen tegen FC Dordrecht na een prachtige actie. Hij wipte de bal over zijn directe tegenstander heen en volleerde prachtig binnen

FC Emmen-FC Den Bosch: 2-2

Een remise voor het duel tussen beide subtoppers uit de Jupiler League. Cas Peters zette de thuisploeg 2 keer naast Den Bosch, dat telkens op voorsprong kwam. Er vielen 2 penalty's, die beide benut werden.

FC Oss-MVV Maastricht: 1-0

Weinig hoogtepunten in Oss, waar Richard van der Venne de matchwinner werd. Hij schoot beheerst raak na goed voorbereidend werk van Thijs van Pol.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk: 0-0

Gaap.

Helmond Sport-SC Cambuur: 3-0

Beide ploegen bungelen ergens onderin de Eerste Divisie. De zege van Helmond Sport was dan ook een welkome voor de Brabanders. Groots was het niet, maar Cambuur stelde er wel heel erg weinig tegenover. Doelpuntenmakers: Jason Bourdouxhe, Robert Braber.

Telstar-De Graafschap: 3-2

Melvin Platje werd de held van Telstar. In de 88ste minuut schoot hij zijn ploeg naar de overwinning tegen De Graafschap, dat slechts 3 minuten daarvoor op 2-2 was gekomen.