Juup League-overzicht: Fortuna en NEC komen dichterbij kansloos Jong Ajax

Brian Vesseur • 23:57, 20-10-2017 / Laatste Update: 21:50, 08-01-2024

Koploper Jong Ajax stond voor deze speelronde 4 punten los op de concurrentie. Dat de Amsterdammers vrijdagavond kansloos van Go Ahead Eagles verloren (4-1), is dus gunstig voor NEC. Door de overwinning op FC Volendam staan zijn nu op 2 punten van de Amsterdamse ploeg. Fortuna Sittard staat op 3 punten door het gelijkspel tegen FC Eindhoven.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 4-1

Jong Ajax kwam op bezoek in Deventer na een klein kwartier op voorsprong door Dennis Johnsen. Een minuut later wist Sam Hendriks, die ook in het shirt van Jong Ajax balde, ook te scoren. Met een prachtige lob maakte hij de 1-1. Joey Suk was even later ook nog trefzeker: 2-1. Deyovaisio Zeefuik kreeg in de 40e minuut een rode kaart, nadat hij een doorgebroken Eagle neerhaalde. Xandro Schenk scoorde vlak daarna de 3-1. In de tweede helft was Leon de Kogel nog trefzeker.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven 2-2

Achtervolger Fortuna Sittard moest in eigen huis de punten delen met FC Eindhoven. Djibril Dianessy zorgde vlak voor rust voor de 1-0, Martijn Lieder scoorde in de 57e minuut uit een penalty de 1-1. Even later wist ook Stefan Ashkovski, die al na een halfuur in het veld kwam, een doelpunt te maken. Fries Deschilder maakte in de slotfase nog de 2-2.

FC Volendam - NEC 0-2

De andere titelkandidaat: NEC. De Nijmegenaren staan op 1 punt van Fortuna en dus op 2 van Jong Ajax. Arnaut Groeneveld bracht de uitploeg na een uur op voorsprong, nadat hij even daarvoor een enorme misser had. Sven Braken maakte er een kwartier voor tijd ook nog 0-2 van.

Jong FC Utrecht - MVV Maastricht 2-1

Attila Yildirim (MVV) 0-1, Henk Venema (FCU) 1-1, Henk Venema (FCU) 2-1

FC Dordrecht - De Graafschap 1-1

Lars Nieuwpoort (GRA) 0-1, Mailson Lima (FCD) 1-1

Jong PSV - RKC Waalwijk 3-2

Marcel Ritzmaier (PSV) 1-0, Albert Gudmundsson (PSV) 2-0, Roland Bergkamp (RKC) 2-1, Johan Voskamp (RKC) 2-2, Albert Gudmundsson (PSV) 3-2

FC Oss - FC Den Bosch 1-1

Niek Vossebelt (DBO) 0-1, Huseyin Dogan (OSS) 1-1

Almere City - SC Cambuur 1-1

Dennis van der Heijden (ALM) 1-0, Daan Boerlage (CAM) 1-1

Helmond Sport - Telstar 1-2

Andrija Novakovich (TEL) 0-1, Arne Naudts (HEL) 1-1, Mo Hamdaoui (TEL) 1-2

Jong AZ - FC Emmen 2-1

Dabney Dos Santos (JAZ) 1-0, Jamie Jacobs (JAZ) 2-0, Michiel Hemmen (EMM) 2-1