Kalezic luistert naar zijn heimwee en keert terug in Nederland: nieuwe trainer van MVV

30 juni 2020

BSR/SOCCRATES

Na 3 jaar in het buitenland, kiest Darije Kalezic (50) weer voor een job dicht bij huis. De komende 2 jaar gaat hij bij MVV Maastricht proberen de club op niveau te krijgen. Dat doet hij samen met zijn maatje Regillio Vrede. Het duo vormde ook eerder bij Roda JC een trainerskoppel.


Zijn ontslag bij Roda JC werkte hij zelf in de hand nadat hij de club in het 1e jaar na de terugkeer op het hoogste niveau (2015/2016) in veilige haven had geloodst. Zijn toenmalig technisch directeur Ton Caanen kreeg publiekelijk het verwijt dat geen verstand had van voetbal en dat ‘hij te lang autoverkoper was geweest’. De Zwitsers-Bosnische Kalezic forceerde daarmee bewust een breuk.

Heimwee
Zelfs nu nog herinnert hij zich die tijd in Kerkrade als een uitputtingsslag. Waar hij voor zijn gevoel vocht tegen een groep mensen die een andere koers wilden varen dan hij. Zijn volgende trainersjob koos hij in het buitenland. Niet om Nederland de rug toe te keren, maar omdat er een aantrekkelijke baan lonkte in Saoedi-Arabië. Daarna plakte hij er nog een jaar in Nieuw-Zeeland en Australië aan vast en Indonesië. En toen begon de heimwee naar zijn gezin in Waalwijk te knagen. Om het half jaar een paar weken bij elkaar zijn, bleek te weinig. Ook zijn vrouw en 2 kinderen vonden het leven zonder man en vader steeds moeilijker worden.

'Noem het maar mijn project'
Ambitie is er in Maastricht, maar er heerst vooral realisme. Met een spelersbudget van om en nabij de 700.000 euro, weet de nieuwe trainer dat het behelpen is. Hij richt zich dan ook op de wederopbouw van de Maastrichtse club. "We zullen veel geduld van iedereen vragen", zo liet hij tijdens zijn presentatie bij de club weten. "Dat geldt ook voor mij. Niet de resultaten staan voorop, maar het investeren in spelers. We gaan alles resetten en een gezond fundament bouwen. Ik noem het maar mijn project."