Keiharde elleboogstoot Fortuna-verdediger enige ‘hoogtepunt’ in doodsaaie wedstrijd

3 april 2019

BSR Agency

Voorafgaand waren de verwachtingen al niet echt hooggespannen bij Fortuna Sittard - ADO Den Haag. Beide ploegen zijn het winnen in 2019 een beetje verleerd (Fortuna won 3 keer, ADO 2 keer) en dat was op het veld ook te zien. Ondanks een ruime helft met een man meer, wist ADO niet het verschil te maken in Sittard: 0-0.


Fortuna-verdediger José Rodriguez kreeg in de 32e minuut een rode kaart nadat de Spanjaard ADO-middenvelder Shaquille Pinas een elleboog in het gezicht gaf. Pijnlijk detail: Pinas droeg al een masker. Auw! Een zeer terechte rode kaart dus, voor Rodriguez.

Boring
Eerlijk is eerlijk: er viel voor de rest heel weinig te beleven in Limburg. De fans in het Fortuna Sittard Stadion zullen wel balen dat ze niet bij provinciegenoot VVV op de tribune zaten, daar vielen namelijk 8 goals te genieten. In Sittard stonden er na 90 minuten en een beetje precies 0 doelpunten op de teller. Saaaaai.

Man meer?!
Maar... ADO heeft dus een ruime helft met een man meer gespeeld en tóch niet weten te scoren?! Ja. Het is zelfs zo erg, dat de Hagenezen sinds de rode kaart maar 3 schoten hadden gelost, waarvan er maar 1 op doel werd geschoten. Fortuna kreeg in de slotfase nog een aantal gigantische kansen, maar alles ging over het doel van Zwinkels heen waardoor de wedstrijd eindigde zoals 'ie begon.