Keizer verdedigt keuzes: 'Als je wint, hoor je niemand'

ANP Pro Shots

admin • 18:56, 05-11-2017 / Laatste Update: 11:46, 15-01-2024

Trainer Marcel Keizer baalde na de nederlaag van Ajax tegen FC Utrecht (1-2) niet dat hij zijn winnende formatie van de laatste weken toch weer had gewijzigd.

''Soms moet je een keuze maken voor andere spelers. Siem was goed ingevallen en scoorde steeds en Dolberg verdiende ook weer een kans. Ik vond hem balvast en eigenlijk wel goed spelen.''

Toch won Ajax de vorige 4 competitieduels met doelcijfers van 15-2 en kreeg het tegen FC Utrecht nauwelijks kansen terwijl het veel in balbezit was. ''FC Utrecht speelde goed georganiseerd'', erkende Keizer. ''We begonnen slecht en ontsnapten in de 1e minuut al tweemaal. Onze gelijkmaker viel eigenlijk uit het niets en in de 2e helft hebben we met Younes één goede kans gehad. Maar dat kwam omdat er ruimte lag na een goede redding van Onana.''