Keuken Kampioen Divisie: FC Twente profiteert optimaal van uitglijder Den Bosch

Bart van der Wijst • 22:55, 01-02-2019 / Laatste Update: 03:02, 07-01-2024

FC Twente heeft een gat geslagen met naaste belager FC Den Bosch. De Tukkers wonnen op eigen veld vrij eenvoudig van Helmond Sport: 4-1. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie ging onderuit bij provinciegenoot RKC Waalwijk: 2-1.

Den Bosch speelde een waardeloze 1ste helft en daar profiteerde RKC optimaal van. De Waalwijkers, die de laatste 3 wedstrijden na de winterstop wonnen, scoorden via Dylan Seys en Daan Rienstra. Stefano Beltrame maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwam Den Bosch niet.

Gaatje geslagen

Door het verlies van de concurrent is het gat nu 4 in het voordeel van FC Twente. De Tukkers hadden geen kind aan Helmond Sport. Tom Boere, Nacho Monsalve (2) en Aitor scoorden. Diego Snepvangers deed namens de ploeg uit Brabant nog wat terug. Oussama Assaidi miste nog een penalty.

FC Dordrecht-Jong Ajax: 3-3

Een knotsgekke 1ste helft werd opgevolgd door een eveneens krankzinnige 2de helft. Danilo opende de score namens Jong Ajax, maar FC Dordrecht trok snel gelijk. Via Kühn en Danilo kwamen de Amsterdammers op een ruimere voorsprong. Die voorsprong zagen ze in de 2de helft als sneeuw voor de zon verdwijnen door goals van Simon Power en Jari Schuurman.

💫 | Jari Schuurman scoort bij zijn debuut voor @fcdordrechtnl, dat daardoor naast Jong #Ajax komt te staan.#dorjajhttps://t.co/H1Zq9yeSAY pic.twitter.com/SaYLRaVDJU

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 1 februari 2019

FC Volendam-Sparta Rotterdam: 2-2

Het publiek zat in het Kras Stadion nog niet op hun plek of het stond al 0-1 voor Sparta. Via Laros Duarte was het al heel snel raak. Vlak voor rust knikte Abdou Harroui de 0-2 binnen. Rodney Antwi maakte koud in het veld de aansluitingstreffer en zag Paul Kok niet veel later 2-2 maken.

Go Ahead Eagles-FC Eindhoven: 0-1

FC Twente zou ook met grote tevredenheid naar deze uitslag kijken. De voorsprong op Go Ahead Eagles is vergroot na 7 punten. FC Eindhoven, dat met 10 man voetbalde sinds de 70ste minuut, won door een late treffer van Elisha Sam. Go Ahead-keeper Hobie Verhulst zag er bij de treffer niet goed uit.

MVV-Telstar: 2-0

De centrale verdedigers van Telstar zaten waarschijnlijk te slapen in de voorbespreking. MVV-spits Anthony van den Hurk kreeg namelijk het hele duel meters ruimte. Dat resulteerde uiteindelijk in 2 simpele goals.

NEC-Jong FC Utrecht: 4-1

Alle 5 goals vielen in de 1ste helft. Na de thee was er weinig te beleven voor de aanwezige toeschouwers. Ferdy Druijff was de grote man namens de thuisploeg. Hij scoorde een lekkere hattrick. Ook Mike - nu komt 'ie - Ndayishimiye deelde mee in de feestvreugde. De buitenspelers scoorde de 2-1. Nick Venema speelde weer eens bij Jong Utrecht. En scoorde! Maar het was niet genoeg.

🔥 | Ferdy Druijf is op dreef! De van AZ gehuurde spits completeert zijn hattrick met de 4-1 voor N.E.C.#necjut https://t.co/H1Zq9yeSAY pic.twitter.com/ojTTddHnjj

Roda JC-Almere City: 1-2

Binnen no time stond Almere City op 0-2 voorsprong in Kerkrade. En dat voor een ploeg die 6 wedstrijden op rij had verloren. Mario Engels, topscorer van de competitie, maakte vanaf 11 meter nog wel 1-2. Maar het was niet genoeg.