Keuken Kampioen Divisie: koploper Twente onderuit, Telstar in de winning mood

BSR/SOCCRATES

admin • 23:56, 05-04-2019 / Laatste Update: 13:32, 08-01-2024

Het was weer een hectische avond Keuken Kampioen-voetbal. Koploper FC Twente verslikte zich in eigen huis in FC Dordrecht, terwijl concurrent Sparta een puntje pakte.

FC Twente - FC Dordrecht 0-1

Koploper Twente ging vanavond dus thuis onderuit (voor de 2e keer deze week) tegen laagvlieger Dordt. Vlak voor rust was het Peet Bijen die zijn eigen doelman passeerde. De blikken gingen daarna vol naar voren, maar een doelpunt bleef uit.

FC Den Bosch - Sparta 1-1

Sparta wreef natuurlijk in de handjes, dacht iedereen. Maar tot opluchting van het Twentse publiek bleef de schade toch beperkt. Stuntploeg FC Den Bosch hield de Rotterdammers op een punt: 1-1.

Go Ahead Eagles - Jong AZ 1-0

Welkome punten voor de Eagles. Pas in de 69e minuut wist de thuisploeg te scoren via Istvan Bakx. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor 3 punten.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-3

Jong Ajax herstelde zich erg goed van de 6-0 nederlaag, die het afgelopen maandag leed tegen Cambuur. Op bezoek bij Helmond waren de Amsterdammers duidelijk de sterkste ploeg en met 3 goaltjes mocht er ook tevredenheid zijn, al had de uitslag makkelijk groter kunnen uitvallen.

Jong FC Utrecht - Almere City FC 0-2

Ook een kleine overwinning voor Almere. Eenvoudig ging het niet op bezoek bij de drager van de rode lantaarn, maar ach: 3 punten zijn 3 punten.

MVV - FC Eindhoven 1-1

De nummer 13 ontving de nummer 12. Beide teams deden niet voor elkaar onder en een gelijkspelletje was dan ook een terecht resultaat.

Roda JC - RKC Waalwijk 0-0

Als je na 90 minuten voetballen de brilstand op het bord ziet staan, weet je dat het vaak een duel was om snel te vergeten. Hier maken we verder dan ook geen woorden aan vuil.

Telstar - Cambuur Leeuwarden 4-2

Telstar gaat al een tijdje erg lekker (22 februari was de laatste nederlaag, tegen Jong Ajax) en stond bij rust al met 3-0 voor! De Friezen hadden de organisatie in het 2e bedrijf daarom ook beter op orde, waardoor een monsterscore uitbleef.

TOP Oss - FC Volendam 0-0

Tja, ook hier een saaie en bloedeloze 0-0. Schiet niemand iets mee op.