🎙| Kevin Jansen blikt terug op avontuur in Iran: ‘Bizar hoor, vechtpartijen op de training’

5 december 2019

Middenvelder Kevin Jansen is transfervrij en op zoek naar een nieuwe club. De oud-speler van onder meer NEC, ADO en Feyenoord is al even weg bij Gol Gohar uit Iran en houdt hij zijn conditie op peil bij 3e-divisionist BVV Barendrecht. In de podcast WereldPod blikte hij terug op zijn avontuur in Azië.


"In het begin ging alles prima, maar na een tijdje veranderde dat. Eerst had ik een tolk, maar later was hij steeds vaker weg omdat hij dingen voor de club moest regelen. Dan zat ik bij een wedstrijdbespreking zonder dat ik er een woord van verstond. Of dan stond ik op het vliegveld en had ik geen idee waar ik heen moest. Het land is gewoon niet ingesteld op toerisme. Weinig mensen spreken er Engels, of heel gebrekkig."

Knokkûh
Jansen vertrok in januari 2019 naar SC Cambuur en ging in de zomer op avontuur in het Midden-Oosten. "In de grote steden kan je daar in principe goed leven. Toch was het soms ook echt bizar hoor. Zeker hoe spelers daar met elkaar omgaan. Ik heb daar 4 vechtpartijen meegemaakt tussen teamgenoten. 3 keer was het dezelfde gozer. Dat was niet best, hij speelt er nog steeds!"

In de winterstop hoopt Jansen een nieuwe club te vinden. "Er lopen wel wat dingen in het buitenland, maar het is vroeg dus het is nog niet concreet, maar het komt goed."