KKD: Gloednieuw Telstar legt het af tegen Cambuur, Dordrecht en MVV in evenwicht

7 september 2019

BSR

Er mag dan een interland-break zijn, het profvoetbal op het 2e niveau gaat gewoon door. Cambuur pakte op deze zaterdagavond 3 punten bij de nieuwe ploeg van Telstar, terwijl Dordrecht en MVV de punten moesten delen.


Telstar-Cambuur
Telstar-trainer Andries Jonker heeft er deze zomer 18 spelers bij zien komen. Op de 1e speeldag na de transferdeadline konden ze nog niet voor de 3 punten zorgen. Cambuur kwam in de 1e helft al via Jamie Jacobs op voorsprong. Lang bleef het daarbij, maar 5 minuten voor tijd schoot Alex Bangura de 2e binnen voor de Friezen.

Barça-huurling Marcus McGuane (foto rechts) mocht in de basis beginnen bij Telstar. Hij werd na een uurtje gewisseld voor Glynor Plet. Telstar heeft op dit moment 7 punten uit 5 duels en staat daarmee voorlopig 9e. Cambuur doet het iets beter. Na 5 potjes hebben zij 9 punten. Dat is goed voor een 5e plaats.

Dordrecht-MVV
Bij Dordrecht-MVV bleek de score in de 1e helft al beslist. Joshua Holtby was er voor de Limburgse bezoekers als de kippen bij door al in de 3e minuut van de wedstrijd te scoren. Het doelpunt van de Duitser werd binnen een half uur weggepoetst door Fabian de Abreu.

Later op de zaterdag (20.45 uur) komen Go Ahead Eagles en Excelsior nog in actie. Op zondag zijn er in totaal 6 teams aan de beurt.