KKD: Graafschap en NAC pakken maximale voorsprong dankzij slordige concurrenten

BSR Soccrates

admin • 23:58, 23-08-2019 / Laatste Update: 22:29, 12-12-2023

De Graafschap en NAC Breda zijn flitsend van start gegaan in de Keuken Kampioen Divisie. Beide nieuwkomers stonden na 2 wedstrijden op 6 punten, net als FC Eindhoven en Excelsior. De nummers 1 en 2 van de competitie deden ook in de 3e speelronde weer goede zaken!

Koploper NAC Breda moest in eigen huis afrekenen met het Cambuur Leeuwarden van Henk de Jong. Dat ging nog niet zo makkelijk. Pas in de 67e minuut maakte Ivan Ilic het 1e doelpunt van de avond. Hij kopte een harde voorzet knap binnen en zorgde ervoor dat NAC nog altijd de volle buit heeft dit seizoen.

Superboeren vieren feest

De Graafschap ontving in eigen huis FC Volendam. De Volendammers stonden na 2 wedstrijden op een keurige 4 punten en konden vrijdagavond de aansluiting met de toppers uit de Keuken Kampioen Divisie maken. Daar dacht Stef Nijland, middenvelder van De Graafschap, toch even anders over. Na 18 minuten voetballen zette hij de Superboeren op 1-0.

In de 2e helft was het niemand minder dan Ralf Seuntjens die de 2-0 tegen de touwen kopte na een goede voorzet van de rechterflank. Daarmee was de zege wel binnen voor de ploeg van Mike Snoei en staan de Achterhoekers na 3 wedstrijden op 9 punten, net als NAC. Dat Mohamed Hamdaoui er een kwartiertje voor tijd ook nog 3-0 van maakte, maakt het feest helemaal compleet. De ploeg uit Doetinchem staat nu op doelsaldo op de 1e plek.

Excelsior en Eindhoven verliezen punten

Excelsior had geen lekkere avond tegen Telstar. Reda Kharchouch, Senne Lynen en invaller Glynor Plet zorgden voor de 3 doelpunten voor de thuisploeg en zo bleef Excelsior op 6 punten staan.

Ook FC Eindhoven kon de winning streak niet vasthouden. Stefan Velkov maakte in de 71e minuut de 1-0 voor FC Den Bosch. In de 94e minuut maakde Branco van den Boomen de gelijkmaker voor Eindhoven waardoor de schade nog een beetje beperkt bleef. Toch verliezen Excelsior en Eindhoven allebei punten.

Overige wedstrijden (met lekker veel doelpunten)

Go Ahead Ealges 4 - 0 Jong FC Utrecht

Roda JC 1 - 2 NEC

Helmond Sport 1 - 1 FC Almere City

TOP Oss 1 - 2 Jong AZ

FC Dordrecht 2 - 5 Jong Ajax