KKD: Jong-ploegen spelen gelijk tegen elkaar, Almere City wint 'mistwedstrijd'

Orange Pictures

Bart van der Wijst • 23:10, 25-03-2019 / Laatste Update: 09:24, 07-01-2024

De verdeelde 30ste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie zit erop. Op maandag speelden nog 6 teams hun potje. Jong Ajax speelde gelijk tegen Jong FC Utrecht, terwijl ook Jong AZ en Jong PSV de punten deelden. Almere City won het restant van de 'mistwedstrijd' tegen TOP Oss.

Er leek geen vuilte aan de lucht voor de talenten van Ajax, die via Damjan Dostanic en Vaclav Cerny al binnen 10 minuten op voorsprong stonden.

Dubbele comeback

Mark Pabai en Junior van der Velden bogen de 2-0 achterstand na rust om, maar Ajax kwam via Quinten Timber alsnog op voorsprong. De zege werd niet binnengehaald, want Jonas Arweiler zorgde kort na de 3-2 alweer voor de gelijkmaker.

Saai potje in Alkmaar

Bij de andere wedstrijd tussen 2 Jong-ploegen was het minder genieten. Op het AFAS Trainingscomplex kwamen zowel de beloften uit Alkmaar als de Eindhovense talenten tot kansen, maar bleven goals uit. Beide teams speelden zonder veel (jeugd)internationals.

Almere City heer en meester

Het restant van de wedstrijd tussen Almere City FC en TOP Oss eindigde in 3-0. Het duel werd vrijdagavond na nog geen half uur gestaakt wegens mist. Maandag kwamen Ilias Alhaft, Stijn Meijer en Ricardo Kip tot scoren. Huseyin Dogan miste namens TOP Oss een strafschop. Damon Mirani kreeg rood bij de thuisclub.