KKD: koploper Almere geeft winst uit handen, NEC verliest wéér

Pro Shots / Wouter Dill

admin • 23:54, 12-10-2018 / Laatste Update: 18:53, 07-01-2024

De meeste voetbalcompetities liggen stil vanwege de Nations League, maar in de Keuken Kampioen Divisie voetballen ze gewoon door. FC Almere City moest tegen Volendam hun koppositie verdedigen. Dat lukte maar half, want Almere kwam niet verder dan een gelijkspel. En subtopper NEC verloor alweer en dreigt de aansluiting met de topploegen kwijt te raken.

Het werd een rustige avond op het 2e niveau van Nederland, in de 1e helft. Toen alle spelers in de rust aan de thee zaten waren er bij alle 6 de wedstrijden in totaal pas 3 doelpunten gevallen! Alleen bij NEC-Eindhoven (0-1), Jong AZ-Jong FC Utrecht (1-0), en Den Bosch-Dordrecht (1-0) was er voor het publiek iets te juichen. Pas na rust ging het echt los.

Almere verliest dure punten

Almere City vocht uit bij Volendam nog nog een weekje de trotse koploper te zijn. De verrassende nummer 1 van de Keuken Kampioen Divisie stond dit seizoen nog geen minuut op achterstand in een uitwedstrijd! Maar daar kwam tegen Volendam een einde aan. Nick Doodeman maakte in de 71e minuut de 1-0. Maar 4 minuten later had Almere de stand alweer rechtgetrokken.

In 83e minuut kopte James Efmorfidis zelfs de 1-2 binnen. De buit leek binnen, maar in de 89e minuut kopte Nick Doodeman de 2-2 binnen, en pakte zo belangrijke punten voor Volendam.

NEC in de fout

Bij de aftrap stond NEC nog op 4 punten van koploper Almere. Thuis tegen Eindhoven ging de subtopper in de fout. Nog voor rust maakte Branco van den Boomen de 0-1 voor de bezoekers na een hoop gepruts in de defensie van NEC. De Nijmegenaren kwamen niet meer over die klap heen en verloren de 2e wedstrijd op rij.

Degradatiestrijd

Op de onderste 2 plekken in de competitie staan Jong Utrecht (5 punten) en FC Dordrecht (4 punten). Jong Utrecht nam het vrijdagavond op tegen hun leeftijdsgenoten van AZ. De Alkmaarders kwamen in de 1e helft op voorsprong, maar gaven die na rust al snel uit handen. Na rust kwam Jong Utrecht goed terug tot een 1-2 voorsprong. Maar AZ maakte een kwartier voor tijd nog de gelijkmaker. Uiteindelijk deelden ze de punten: 2-2.

En Dordrecht moest weg zien te komen uit de onderste regionen tegen Den Bosch. Maar de verdediging van de hekkensluiter ging vlak voor rust pijnlijk in de fout waardoor Den Bosch makkelijk op 1-0 kon komen. Het lukte de Schapenkoppen niet meer om die fout goed te maken en het bleef bij dat ene doelpunt in deze wedstrijd.

Weinig doelpunten in Brabant

Op dit voetbalavondje kwamen ook nog 3 ploegen uit Brabant in actie. RKC Waalwijk nam het op tegen Top Oss, en Helmond Sport vocht tegen Telstar om de punten. RKC Waalwijk en Top Oss scoorden allebei niet. Die wedstrijd eindigde dus in 0-0.

Telstar kwam in de 70e minuut op voorsprong tegen Helmond Sport door een rake penalty van Kyle Scott. In de 84e minuut verdubbelde Telstar met 10 man de score, en won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.