KKD: Twente boekt krappe winst tegen Telstar, Almere City doet goede zaken in de subtop

BSR Agency

admin • 23:59, 12-04-2019 / Laatste Update: 13:16, 07-01-2024

Tot zo ver de vrijdag van de Keuken Kampioen Divisie! Terwijl Sparta, TOP Oss, Jong Ajax en Go Ahead Eagles van een avondje rust konden genieten, viel er weer genoeg te beleven in de op 1 na hoogste voetbaldivisie van Nederland.

Weer een driepunter voor Twente

In Enschede werken ze zich langzaam op richting het kampioenschap, wat ze al bijna niet meer kan ontlopen. Na een krappe 1-0 overwinning in eigen huis tegen Telstar, staan de Tukkers nu op 75 uit 34. Rafik Zekhnini schoot na een kwartier de enige goal tegen de touwen, al hadden er nog een stuk meer in het net van Telstar-keeper Zonneveld kunnen vallen.

Tekst gaat verder onder Tweet

⏸️ | Rust in Enschede, waar FC Twente op rozen zit tegen Telstar. De thuisploeg leidt met 1-0 en zet bij winst een enorme stap naar de landstitel in de @1e_Divisie. #twetelhttps://t.co/c2ziORjQKb pic.twitter.com/KGkDgqyx2n

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 12 april 2019

Almere haakt aan bij de subtop

In Flevoland werd misschien wel de belangrijkste overwinning van de avond behaald. Almere City FC won in eigen huis met 3-1 van FC Den Bosch en komt daarmee in punten gelijk met de Brabanders. Beide clubs staan nu op 56 uit 34, 1 puntje minder dan nummer 4 Jong PSV. Doelpuntenmakers voor de thuisploeg waren James Efmorfidis, Nicolás Romat en Anwar Bensabouh, Sven Blummel nam de Bossche goal voor z'n rekening.

Op dreef

Ook de andere teams in de Keuken Kampioen Divisie waren lekker op dreef. Er werd lekker wat gescoord, waaronder bij Jong AZ - RKC (2-4), Cambuur - Jong FC Utrecht (4-1), FC Volendam - Jong PSV (0-3) en NEC - Helmond Sport (3-2). Roda JC glipte in de slotfase langs FC Eindhoven (1-2) en MVV kwam in blessuretijd naast FC Dordrecht (1-1).