KKD: Twente en NEC winnen met ruime cijfers, Roda JC en MVV onderuit

15 maart 2019

BSR

Speelronde 29 in de Keuken Kampioen Divisie zit er weer op! Op eigen veld versloeg FC Twente het armzalige FC Volendam met maar liefst 5-0 en won NEC met 4-0 van FC Den Bosch. Cambuur won thuis van Jong PSV (3-0), terwijl de Limburgse clubs Roda JC (3-1 vs FC Dordrecht) en MVV (1-3 vs RKC) allebei onderuit gingen.


FC Twente had geen kind aan de bezoekers. Na doelpunten van Javier Espinosa, Ricardinho - zijn 1e in Enschedese dienst -, Peet Bijen en Aitor Cantalapiedra leidde de ploeg na 35 minuten al met 4-0. Een kwartier voor tijd bepaalde aanvaller Jari Oosterwijk de eindstand.

Mooie, Nijmeegse avond
De NEC-supporters hadden eindelijk weer eens redenen tot juichen. In een goed gevulde Goffert werd FC Den Bosch, dat nog altijd bezig is aan een negatieve serie, met 5-0 verslagen. Jonathan Okita, Mike Ndayishimiye en Ferdy Druijff zetten de Nijmegenaren voor de pauze op een luxe 3-0 voorsprong. Na een uur tekende Okita voor zijn 2e van de avond en kort voor tijd volgde, na een heerlijke lob, nummer 3 en dus een terechte 5-0 uitslag.

Cambuur
In Friesland was de tandem van Cambuur, Kevin van Kippersluis/Sam Hendriks, prima op dreef. Die 1e opende na 24 minuten de score en leverde de assist op de 2-0 van Hendriks. Hendriks schoot alle hoop van tegenstander Jong PSV met nog 15 minuten te gaan aan diggelen.

Limburg
Roda JC kwam via topscorer Mario Engels vanaf de stip nog wel op 0-1 bij FC Dordrecht, maar zag dat de zege na goals van Thomas Schalekamp, Jeremy Cijntje en Renny Smith op de Krommedijk bleef. De 3-2 van Mart Remans kwam te laat. Ook provinciegenoot MVV verloor: in De Geusselt won RKC met maar liefst 1-4. 2 goals van Dylan Seys, 1 van Melle Meulensteen en 1 van Darren Maatsen deden de treffer van MVV-spits Anthony van den Hurk teniet.

Overige uitslagen:
Almere City - Sparta Rotterdam 1-3 (0-1 Mohamed Rayhi, 1-1 Youri Loen, 1-2 Ragnar Ache, 1-3 Deroy Duarte).
Helmond Sport - Go Ahead Eagles 1-1 (0-1 Thomas Verheijdt pen., 1-1 Bram Zwanen).
Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 1-3 (0-1 Samy Bourard, 1-1 Constantin Albu, 1-2 Branco van den Boomen pen., 1-3 Bourard).
Telstar - Jong AZ 1-0 (1-0 Terell Ondaan).
TOP Oss - Jong Ajax (1-0 & 2-0 Bryan Smeets, 2-1 Lassina Traore).