KKD: Twente profiteert van uitglijder Den Bosch en pakt straatlengte voorsprong in competitie

BSR/Soccrates

admin • 23:00, 22-02-2019 / Laatste Update: 22:58, 07-01-2024

De strijd om het kampioenschap lijkt al bijna gestreden. FC Twente is al weken in bloedvorm en het gat met nummer 2 FC Den Bosch was aan het begin van deze voetbalavond al 8 punten! Omdat Den Bosch in eigen huis verloor en Twente in de 94e minuut een penalty maakte, komen de Tukkers op een dikke 11 punten voorsprong in de strijd om het kampioenschap.

FC Twente - FC Eindhoven: 1-0

De Tukkers begonnen maar matig aan de wedstrijd. De afgelopen 9 wedstrijden in de competitie werden winnen afgesloten door FC Twente. In de eigen Grolsch Veste bleek de stroeve start gewoon de vorm van de dag te worden. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd kreeg FC Twente nog een penalty. Aitor Cantalapiedra was de gevierde man die overtuigend de 1-0 maakte.

Den Bosch-MVV: 1-2

In Den Bosch ging het al na 3 minuten mis toen Anthony van der Hurk voor de bezoekers uit Maastricht de score opende. Met een gelukje kwam FC Den Bosch weer op gelijke hoogte. MVV'er Dmiitri Lavalée maakte in de 54e minuut een eigen doelpunt. In de 73e minuut ging het alsnog mis voor de thuisploeg. Alweer was het Anthony van der Hurk die voor MVV zijn goaltje meepikte en de wedstrijd in 1-2 besliste.

RKC Waalwijk - Volendam: 3-3

De nummer 14 (Waalwijk) en de nummer 13 (Volendam) van de competitie maakten er een echt voetbalfeestje van. Het werd een knotsgekke wedstrijd waarbij de doelpunten de toeschouwers om de oren vlogen. Cambuur moest winnen om op de ranglijst over Volendam heen te gaan. De wedstrijd eindigde in 3-3!

De doelpunten voor de thuisploeg werden gemaakt door Emil Hansson, Dylan Seys en Darren Maatsen. Voor Volendam waren Cas Peters (2 keer) en Boy Deul (van 11 meter) trefzeker.

De overige wedstrijden

Natuurlijk waren dat niet de enige wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Dit zijn de uitslagen van de overige potjes op deze vrijdagavond:

Helmond Sport - Jong AZ: 1-3

Tijjani Reijnders mag de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Hij maakte voor AZ alle 3 de doelpunten.

NEC - FC Almere City: 5-0

Sinds de winterstop verloopt het moeizaam bij NEC, maar vanavond had de ploeg uit Nijmegen het weer even op de heupen!

Jong PSV - Roda JC: 2-2

Supertalent Mohammed Ihattaren maakte zijn debuut voor Jong-PSV en krulde de bal heerlijk in de kruising. En hij gaf de assist voor de 2-1

Telstar - Jong Ajax: 0-2

Cambuur Leeuwarden - FC Dordrecht: 1-1