Klaas-Jan Huntelaar plakt er nog een jaar aan vast bij Ajax

10 maart 2019

BSR

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn aflopende contract bij Ajax met 1 jaar verlengd. De 35-jarige spits tekende een nieuw contract in Amsterdam tot de zomer van 2020.


Huntelaar speelt sinds het seizoen 2016/2017 bij Ajax en kwam in de periode van 2006 tot en met 2008 ook al uit voor de club. Tussendoor speelde hij voor Real Madrid, AC Milan en Schalke 04.

Meer dan 130 treffers namens Ajax
'The Hunter' heeft 133 doelpunten gemaakt in 201 officiële duels voor Ajax. Hij won tot dusver 2 KNVB-bekers en één Johan Cruijff Schaal met de huidige nummer 2 van de Eredivisie. Huntelaar was dit seizoen belangrijk in de voorronde van de Champions League maar trainer Erik ten Hag geeft de laatste maanden vaak de voorkeur aan Kasper Dolberg of Dusan Tadic in het centrum van de aanval.

'Hij is heel belangrijk'
,,Klaas Jan is heel belangrijk voor ons", vertelt directeur voetbalzaken Marc Overmars. ,,Hij voegt veel toe aan deze selectie, onder meer omdat hij een enorme winnaarsmentaliteit heeft. Klaas Jan is in alles wat hij doet 100% prof en daar neemt hij de talenten in mee'', aldus Overmars. ,,Kijk daarnaast naar het aantal goals dat hij alweer heeft gemaakt, daarmee laat hij ook in wedstrijden zien veel waarde te hebben voor Ajax. Ik weet zeker dat hij dat in het de komende maanden en komend seizoen ook zal hebben, dus we zijn blij dat hij heeft verlengd.”