KNVB-beker round-up: Amateurs GVVV te sterk voor Dordrecht, Cambuur sloopt Helmond

Proshots

admin • 23:45, 19-09-2017 / Laatste Update: 18:02, 07-01-2024

De KNVB-beker is weer begonnen! Dinsdagavond probeerden 28 clubs zich te verzekeren van een plek in de volgende ronde, maar er gingen er natuurlijk 'slechts' 14 door. Een overzicht!

Zwaluwen - FC Den Bosch 2-3

FC Den Bosch is door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. De Jupiler League-club boekte een onnodig benauwde zege op Zwaluwen: 2-3.

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 1-0

Voor Sparta Rotterdam zit het bekertoernooi er al op. Waar de ploeg van Alex Pastoor vorig jaar pas werd uitgeschakeld in de halve finale, kwam het nu niet verder dan de 1ste ronde. In het Mandemakers Stadion won RKC Waalwijk (nummer 19 van Jupiler League), geheel verdiend, met 1-0 van de Eredivisionist.

Barendrecht - Go Ahead Eagles 1-3

Barendrecht kwam al na een kwartier op voorsprong en dacht voorzichtig aan een stunt, maar dat liet Go Ahead niet gebeuren. Via Langedijk en Hendriks (2x) werd er orde op zaken gesteld.

FC Emmen - NEC 1-3

NEC begon dramatisch aan het bekerduel bij Emmen. De eerstedivisionist, die het in de competitie ook al lastig heeft, keek na een half uur al tegen een achterstand aan door Bannink. Toch liet NEC zich niet uit het veld slaan en won door Braken (2x) en Groeneveld alsnog vrij eenvoudig de wedstrijd.

FC Oss - Almere City 0-2

Soepele zege voor Almere op bezoek bij Oss. Doelpunten van Owusu en Valpoort zorgden voor de 2 op het scorebord, terwijl Oss er niet in slaagde om thuis te scoren.

Genemuiden - De Treffers 1-3

Bij Genemuiden leek er niks aan de hand te zijn. Op het eigen sportpark werd na 32 minuten spelen de openingstreffer gemaakt door Kavak, maar Badjeck maakte nog voor rust gelijk. Na de thee liepen de bezoekers door De Bondt en nogmaals Badjeck uit naar 1-3.

Helmond - Cambuur 1-5

Een flinke afstraffing voor Helmond Sport (dat lang met 9 man speelde door 2 rode kaarten). De Friese bezoekers hadden in de 52ste minuut een voorsprong van 0-2 door goals van Van Kippersluis. Markiet deelde daarna nog een speldenprikje uit voor de thuisclub, maar Rossi, Kallon en Robertha zorgden ervoor dat de terugreis naar Leeuwarden nóg leuker werd.

Kozakken Boys - De Graafschap 1-1 (Kozakken Boys wint na strafschoppen)

Geheel tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Het was Sonmez Mahmut die de amateurs op voorsprong zette. Na rust ging De Graafschap op zoek naar de gelijkmaker, die het kreeg dankzij Sjoerd Ars. Na 120 minuten stond er nog altijd 1-1 op het scorebord, dus pingels. Hierin bleek Kozakken Boys beter, dat door bekert naar de laatste 32.

Noordwijk - Fortuna Sittard 0-1

Forunta had het op bezoek in Noordwijk erg lastig, maar wist door een goal van Dianessy toch de 2e ronde van de KNVB-beker te bereiken.

Quick Boys - FC Volendam 1-3

FC Volendam keek in Katwijk lang tegen een achterstand aan, omdat Teijsse de thuisclub al na 4 minuten op voorsprong had gezet. Pas na rust kon de Jupiler League-club via Ten Den, Runderkamp en Mertens - met een man minder - orde op zaken stellen.

Rijnsburgse Boys - Heracles 0-2

Heracles was natuurlijk de grote favoriet op Sportpark Middelmors, maar had het nog knap lastig met de club uit de Tweede Divisie. Toch gingen de Heraclieden door, omdat Pelupessy in de 73ste minuut de score opende en Vermeij in blessuretijd voor de 0-2 zorgde.

Sparta Nijkerk - FC Eindhoven 0-1

Eindhoven had het op bezoek bij Sparta Nijkerk erg lastig. Het lukte de profclub maar niet om toe te slaan tegen de amateurs en even leek het duel af te stevenen op een verlenging. Totdat Lieder een kwartier voor tijd de eindstand op het bord zette.

GVVV Veenendaal - FC Dordrecht 1-0

Soufiane Laghmouchi is dé held van Veenendaal. De speler van de plaatselijke amateurs was namelijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van profclub FC Dordrecht. Hij scoorde de enige treffer van het duel.

MVV Maastricht - AZ 2-3

Hulde voor Wout Weghorst. Met 2 goals en 1 assist was hij de grote man in de Geusselt, waar het thuispubliek trots mag zijn op de prestatie van hun club. Samy Mmaee maakte tot 2 keer toe gelijk, maar kon de 2-3 van Weghorst niet voorkomen.