KNVB bezwijkt onder druk van supporterscollectief en gemeenten over ‘20.00u-wedstrijden’

14 juni 2019

Soccrates Images

Om 20.00u op zondagavond nog lekker een Eredivisie-wedstrijdje, de KNVB en FOX Sports zagen het helemaal zitten. Het supporterscollectief, de politie en gemeenten bepaald niet. Daardoor ging er een streep door de plannen en wordt er volgend seizoen gewoon op de 'normale tijden' gespeeld.


'Zondagavond 20:00 uur als speeltijd in de eredivisie is vrijdag op het allerlaatste moment afgeschoten door gemeenten en politie', schrijft de groep die zich sterk maakt voor de belangen van fans. Zij waren in Zeist aanwezig voor de presentatie van het seizoensprogramma en waren fel tegen het tijdstip.

Stemmen
Supporterscollectief Nederland hamerde er meerdere malen op dat de aanvangstijd van 20.00u gewoon te laat is voor sommige fans. Zij moeten namelijk nog naar huis reizen en de volgende dag werken. 'Veel clubs waren niet enthousiast, maar hielden zich vrijdag redelijk op de vlakte', meldde de belangengroep. Uiteindelijk werd er per wedstrijd gestemd en ging het idee niet door.

Het die ontstond door clubs zelf en de KNVB om ploegen die Europees voetbal spelen meer ruimte te bieden qua rust. FOX Sports zag het wel zitten, omdat ze zo nog wat kijkers trokken in de avonduurtjes. Uiteindelijk kwam er door toedoen van het supporterscollectief, de politie en gemeenten toch geen akkoord.