KNVB reageerde verheugd op toekomstplannen Van Persie

16 mei 2018

Pro Shots

Wekenlang was Rotterdam in spanning. Zou Robin van Persie doorgaan, of niet? Maandagnacht kwam het verlossende antwoord: hij gaat nog 1 jaartje door. Toch heeft de ervaren speler al toekomstplannen als trainer, en daar is de KNVB maar al te blij mee.


Van Persie sprak enkele weken geleden met KNVB-directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma. "Ik heb met beide heren een tijd gezeten en ze zijn heel behulpzaam. We hebben over mijn toekomst gesproken en de KNVB wil echt meedenken", aldus Van Persie tegenover de Telegraaf (€).

Nóg geen UEFA A
Van Persie hoeft geen speciale behandeling, hij wil gewoon alle diploma's. "Een van de vragen die ik had was of ik de cursus voor het diploma UEFA A zou kunnen combineren met mijn carrière bij Feyenoord. Dat gaat echt niet. Voor het diploma UEFA C en B is vanwege mijn achtergrond als profvoetballer wel een modus te vinden", weet hij.

"Maar bij A moet je telkens 3 dagen bij je club weg. Als we met Feyenoord op donderdag in de Europa League spelen kan ik niet op maandag zeggen tegen de trainer dat ik even 3 dagen niet kom."