KNVB: Toch geen wedstrijden om 20.00 uur op zondagavond

14 juni 2019

BSR Agency

De KNVB heeft zojuist het conceptprogramma voor de Eredivisie gepubliceerd. 1 wijziging ten opzichte van het gelekte programma: er worden toch geen wedstrijden op zondagavond 20.00 uur gespeeld.


Manager competitiezaken Jan Bluyssen geeft uitleg: “Eén van de vernieuwingen was het invoeren van een wedstrijd op zondagavond 20.00 uur, met als insteek om de clubs die Europees voetbal spelen meer ruimte te geven."

Sportieve gronden
"In principe waren alle clubs gebonden aan 1 thuiswedstrijd op dat tijdstip, maar dit had altijd gebruikt kunnen worden voor clubs die terugkomen van een verre uitwedstrijd in de Europa League", geeft hij aan. "Nu blijkt dat dit een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen. Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland.”

Verandering KNVB-beker
Ook het bekertoernooi is een beetje aangepast. Europees spelende clubs hoeven pas in de 2e ronde in te stromen. Daardoor begint het bekertoernooi later dan gebruikelijk. Bluyssen: “Het betekent ook dat er in februari een bekerronde bij komt en dat in december wordt door geloot voor de rest van het bekerseizoen. Ook deze maatregel is genomen vanuit sportief oogpunt en komt voort uit de afspraken van de veranderagenda.”

Promotie/degradatie
Vanaf volgend seizoen degraderen er 2 clubs rechtstreeks uit de Eredivisie en promoveren er 2 direct vanuit de Keuken Kampioen Divisie. Daarom nemen er nu 6 KKD-clubs en 1 Eredivisionist (de nummer 15) deel aan de pay-offs aan het einde van de competitie.