KNVB vindt het idee om de bekerfinale op Bonaire te spelen maar niks

29 mei 2020

BSR Agency, AD

De KNVB ziet niets in het plan om de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op Bonaire af te werken. "Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is", reageert een woordvoerder van de voetbalbond.


"Het is tegenstrijdig om het voetbalseizoen eerder te stoppen vanwege het coronavirus om vervolgens met tientallen, misschien wel honderden betrokkenen in een vliegtuig plaats te nemen. Daarnaast mogen volwassenen momenteel niet zonder 1,5 meter afstand van elkaar trainen. Op korte termijn is een officiële wedstrijd spelen dus helemaal niet mogelijk", aldus de zegsman.

Duitsland
FC Utrecht stelt op dit moment alles in het werk om de bekerfinale alsnog te spelen. Volgens die club heeft de KNVB niet alle mogelijkheden onderzocht. Advocaat Frans de Weger opperde vorige week dat de eindstrijd ook in Bonaire of Duitsland zou kunnen worden gespeeld.

Bonaire
In Bonaire zien ze het wel zitten om een Nederlandse voetbalfinale te huisvesten. Directeur Eric Gudde van de KNVB stond vorige week niet onwelwillend tegenover het plan om de eindstrijd in het najaar af te werken, zonder dat de inzet een ticket voor de Europa League is. De KNVB moest maandag al aan de UEFA de verdeling van de Europese tickets doorgeven.