Bondscoach Koeman verklaart keuze voor De Roon en wisselbeurt Van de Beek

10 oktober 2019

BSR Agency/Soccrates Images

Nederland telt ruim 17 miljoen bondscoaches, maar er is er maar 1 die het voor het zeggen heeft: Ronald Koeman. Hij stond deze week voor een aantal lastige beslissingen. Een daarvan was de keuze tussen Marten de Roon en Donny van de Beek. Koeman koos voor De Roon en gaf tekst en uitleg bij NPO 3.


"Ik kijk naar koppeltjes", begon Koeman zijn verhaal tegenover verslaggever Jeroen Stekelenburg. "Ik wil het koppel Wijnaldum/Memphis niet uit elkaar halen en ik kies voor Dumfries en Bergwijn op de rechterkant. En waarom functioneert Frenkie de Jong zo goed: omdat De Roon daar heeft gestaan en iemand is die positie kiest en houdt. En met Van de Beek heb je nog een middenvelder die diepgaat. Dat moeten we niet hebben."

Invaller
Koeman erkende dat hij deze week voor een lastige keuze stond. "Maar we hebben geen tijd om dingen te proberen om te kijken of het wel of niet kan. Ik ben iemand die kiest voor zekerheid", aldus de bondscoach. "En met Donny heb ik iemand die vanaf de bank aanvallend iets kan veranderen."