Koeman wordt geen bondscoach van Oranje

13 oktober 2017

Getty Images

Ronald Koeman wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dat liet hij weten op de persconferentie van vrijdagmiddag bij Everton.


Dick Advocaat zit tot eind november nog op de bank bij Oranje, tijdens 2 interlands. Daarna moet Nederland op zoek naar een vervanger. De naam van Koeman kwam vaak voorbij, maar zoals het er nu naar uitziet wordt hij het niet. In 2014 werd zijn naam ook al vaak genoemd, maar toen koos de KNVB toch voor Guus Hiddink, terwijl Koeman toen wél wilde.

Niet verbaasd
Koeman kijkt er niet echt van op dat zijn naam nu weer genoemd wordt. "Dat verbaast me niet, want dat gebeurde een paar jaar geleden ook al. Maar ik ben de manager van Everton, dát is het belangrijkste. Onze prioriteit ligt nu bij het feit dat we moeten stijgen op de ranglijst."

'Geen Europese topspelers meer'
Wel liet de Nederlandse coach van Everton nog even weten wat hij van de staat van het Nederlands voetbal vindt, en dat was niet echt positief: "We zijn een hoop kwaliteit kwijt geraakt. We hebben niet echt meer Europese topspelers. Arjen Robben was de laatste, denk ik."

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht