Koeman zou vlak voor hartproblemen al naar dokter gaan: ‘Maar door corona uitgesteld’

29 mei 2020

BSR Agency

Bondscoach Ronald Koeman had voordat hij werd getroffen door hartproblemen al een afspraak met de cardioloog gemaakt. In zekere zin uit voorzorg. "Maar vanwege de coronacrisis werd die uitgesteld”, zo verklaarde hij donderdag bij het RTL4-programma Beau. "Nu vraag ik mij af hoeveel mensen nu niet meer leven van wie ook zo’n afspraak is uitgesteld.”


"Het is een probleem dat de laatste weken veel is besproken”, vervolgde Koeman. "Alles was in verband met corona gefixeerd op de ic’s. In de familie Koeman komen vaker hartproblemen voor. Mijn vader is ook gestorven aan een hartstilstand. Daarom had ik op 19 maart een afspraak gemaakt. Die ging niet door. Ja, met de nodige gevolgen.”

Pijn op de borst
De 57-jarige Koeman kreeg ongeveer 3 weken geleden na een rondje fietsen pijn op zijn borst. Per ambulance werd hij naar het AMC in Amsterdam gebracht, waar hij gedotterd werd. Inmiddels voelt de bondscoach zich goed. "Ik zit wel aan de medicijnen en ik ben 3 keer per week met de fysiotherapeut bezig. Krachttraining, fietsen, mijn conditie op peil brengen."

Broer Erwin Koeman
Ook broer Erwin heeft naar aanleiding van de problemen van Ronald een afspraak om te kijken of er vernauwingen zijn.