Koningskoppel Vlap - Lammers weer on fire tegen ADO Den Haag 🔥

BSR/SOCCRATES

admin • 22:54, 09-03-2019 / Laatste Update: 23:02, 12-12-2023

Heerenveen had er wat kansen voor nodig, maar heeft zaterdagavond uiteindelijk ADO Den Haag op de knieën gekregen. Met dank aan het Friese koningskoppel Michel Vlap en Sam Lammers: 2-3.

Toch kwam Heerenveen nog tegen de verhouding in op voorsprong. ADO was feller en dreigender, maar na een bekeken pass van aanspeelpunt Lammers schoot de bijgesloten Vlap in de 21ste minuut ineens knap raak in de verre hoek. Waar ADO daarvoor gevaarlijk werd – Lex Immers en Tomás Necid waren beiden twee keer heel dichtbij – had Heerenveen daarna het grootste aandeel in het kansenfestival.

Kansen genoeg

Met hoofdrollen voor de Friese spits en al trefzekere middenvelder. Want zowel Vlap als Lammers had voor rust 2 keer kunnen en misschien ook wel moeten scoren. Mede dankzij knappe reflexen van Robert Zwinkels bleef het lang 0-1 in Den Haag.

Kansenmorserij

Na de hervatting kreeg Vlap opnieuw een grote kans, maar de 21-jarige uitblinker vond weer Zwinkels op zijn pad. Het kon niet anders dat deze kansenmorserij afgestraft zou worden en dat gebeurde na een uur spelen ook. Op aangeven van Nasser El Khayati kopte Tomas Necid raak: 1-1.

Wakkergeschud

Het was alsof Heerenveen wakkergeschud moest worden, want binnen mum van tijd kwamen de Friezen weer op voorsprong. Na een lompe overtreding van Tom Beugelsdijk op Vlap, schoot Heerenveens topschutter de vrije trap er magistraal in: 1-2.

Te laat

Het was alweer Vlaps 14e doelpunt van het seizoen. Met zijn 2 goals van vanavond passeerde hij daarmee ploeggenoot Lammers op de topscorerslijst. Althans voor even, want in de slotminuut maakte Lammers er nog 1-3 van. El Khayati benutte in blessuretijd nog een strafschop, maar het was voor ADO al te laat.