Koolwijk is helemaal klaar met de VAR: ‘Dit is heel triest’

18 januari 2019

ANP Pro Shots

Excelsior verloor vrijdagavond met 3-2 op bezoek bij Vitesse. De VAR keurde een doelpunt van de Rotterdammers af. De aanvoerder van Excelsior, Ryan Koolwijk, is kwaad op de arbitrage. De 33-jarige Koolwijk wil zo snel mogelijk van de videoscheidsrechter af.


Koolwijk is niet alleen boos over het afgekeurde doelpunt, maar ook over een doelpunt van Vitesse. Bryan Linssen kopte de 2-0 binnen, maar volgens Koolwijk maakte hij daarbij een overtreding. De VAR greep niet in toen dat gebeurde. ,,Het is een schande. Deze man kan er geen pepernoot van. Het slaat gewoon nergens op. We kunnen die VAR beter opdoeken’', foeterde Koolwijk bij FOX Sports.

Triedt
De middenvelder van Excelsior zette bij de geannuleerde gelijkmaker een blok, waardoor Jurgen Mattheij tot scoren kon komen. Koolwijk kwam echter uit buitenspelpositie en dat was de VAR niet ontgaan. Koolwijk wilde er echter niets van weten. ,,Zo’n blok zie je 30 keer per wedstrijd. Dan kun je aan de gang blijven. Linssen leunde op zijn tegenstander, maar zijn treffer werd niet afgekeurd. Dit is heel triest.’'