Kranten laten niets heel van onthutsend zwak Feyenoord: ‘Een wanvertoning’

10 augustus 2018

Pro Shots

Feyenoord werd niet alleen donderdag geslacht in Slowakije door AS Trenčín, de Nederlandse kranten deden hetzelfde. En terecht. De Rotterdammers zakten compleet door de ondergrens. Op de voorpagina van het Algemeen Dagblad staat met grote letters: 'VOOR SCHUT'.


Verder noemt het de prestatie 'een wanvertoning', 'beschamend' en 'Nederland-onwaardig'. Het zijn de knalharde feiten na de zeperd van Feyenoord in Slowakije.

Er is meer
Maar niet alleen het AD laat van zich horen. Ook Trouw kan de beschamende nederlaag van ze niet positief omschrijven: 'Lamlendig Feyenoord laat zich slachten in Slowakije'. En: 'Het elftal van Van Bronckhorst zette zich voor schut in het warme Zilina'. De Volkskrant schrijft over een 'Pijnlijke afgang Feyenoord'.

Toch wordt er niet alleen naar Feyenoord gekeken, volgens de Telegraaf is het een landelijk probleem. 'Een jaar geleden werd PSV uit de voorronde geknald door een subtopper uit Kroatië, nu heeft een bescheiden clubje uit Slowakije Feyenoord in het ravijn gesmeten: 4-0. AZ is al uitgeschakeld voordat de competitie begint.'