Kranten in wanhoop na nieuwe blamage ‘dolend’ PSV: ‘Waar houdt het op?’

2 december 2019

Orange Pictures

De nieuwe blamage van PSV in de competitie op bezoek bij FC Emmen (1-1) blijft ook de volgende ochtend in de Nederlandse kranten niet onbesproken. Sportnieuws dook de kiosk in en zet de uitspraken op een rijtje.


De kranten lijken er ook nog altijd niets van te snappen. In plaats van een eenvoudige zege op, met alle respect, Emmen 'bleef de lijdensweg maar voortduren', zoals in het Algemeen Dagblad te lezen valt. Trouw haakt daar verder op in: 'De vrije val van PSV komt niet ten einde.'

Niemand lijkt te weten waar de grond in zicht komt voor die val. De Telegraaf vraagt zich hardop af 'waar het ophoudt voor het dolende PSV'. Dat lijkt de juiste verwoording voor het spel voor PSV, want ook De Volkskrant ziet de club uit EIndhoven dolen over de velden. Zij zien de ploeg als een bokser die net een paar stevige tikken ontvangen heeft, 'zo groggy'.

Het Eindhovens Dagblad pakt uit met een grote omslagfoto op het sportkatern. Daarop is de teleurstelling af te lezen op de gezichten van de PSV'ers. 'Sof op sof', zo kopt de krant erbij. Ze stellen dat de club nu in een 'diepe sportieve crisis verkeert'. De 'kille cijfers' liegen er ook niet om: slechts 1 overwinning in de laatste 9 wedstrijden.