K*tweer boeit FC Groningen en VVV niets; heerlijke voetbalmiddag in het Noorden

BSR Agency

admin • 17:25, 03-03-2019 / Laatste Update: 14:00, 12-12-2023

Van tevoren stond het niet te boek als het meest spannende affiche van de middag, maar het werd toch zeker geen onsmakelijke middag in Groningen. De partij tussen de plaatselijke FC aldaar en Voetbal Vereniging Venlo uit Venlo eindigde in een boeiende 3-2.

Al na 10 minuten konden we ons opmaken voor wat een toppot zou worden. Mahi schoot hard op de vuisten van Unnerstall en in de rebound knalde Ajax-huurling Sierhuis op de lat. Weer 10 minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Een schitterende volley van Danny Post belandde heerlijk in de bovenhoek. 0-1 voor VVV.

Daarna was het aan Groningen om wat te laten zien. Dat moest 2 keer gebeuren vanaf de penaltystip. Na hands van Van Ooijen schiet Mahi in de 24e minuut de 1-1 binnen, om in de 41e minuut zijn cluppie ook op een 2-1 voorsprong te zetten. VVV moest toen al verder met 10 man na een rode kaart voor Moreno Rutten, die na ingrijpen van de VAR moet douchen.

Bel Hassani beslissend!

VVV schiet in de 2e helft fel uit de startblokken en schiet via Mlapa in de 46e minuut direct weer de 2-2 op het scorebord. Nadat diezelfde Mlapa er een minuut of 10 later 2-3 van maakt, moet Bel Hassani ingrijpen bij Groningen. Hij doet dat door middel van de 3-2 voor de Noorderlingen. FC Groningen kreeg vervolgens nog dotten van kansen, maar wist er geen 1 te benutten. Daardoor stond de eindstand al in de 64e minuut op het bord: 3-2. Doan pakte in de 88e minuut nog zijn 2e gele kaart.