‘Kwaad tot erger voor Mislintat: Duitser adviseerde Sosa naar bevriende zaakwaarnemer te switchen’

19 september 2023

Pro Shots
Sven-Mislintat

Het lijkt van kwaad tot erger te gaan in de zaak rond Sven Mislintat. De NOS meldde eerder al dat er onderzoek wordt gedaan naar Mislintat, die misschien geld zou hebben verdiend aan transfers van Ajax. Nu meldt De Telegraaf dat de Duitser nog meer raar gedrag vertoonde rond de transfer van Borna Sosa.


Hij zou de Kroaat ervan hebben overtuigd dat hij van zaakwaarnemer moest wisselen op Deadline Day. Sosa zat eerst bij een andere zaakwaarnemer, maar volgens Mislintat moest hij wisselen naar het managementbureau AKA Global. Laat dat nou net het bureau zijn dat aandelen heeft in het databedrijf Matchmetrics, waarvan Mislintat eigenaar is.

Videobelletje
Het eerdere managementbureau van Sosa (CAA Stellar) heeft het nieuws bevestigd tegenover De Telegraaf. De Kroaat zou een videobelletje van Mislintat hebben gekregen op Deadline Day. Daarbij zou ook Arthur Beck hebben gezeten, de eigenaar van AKA Global en zakenpartner van de Ajax-TD. Mislintat gaf in dat gesprek aan dat Ajax Sosa graag wilde hebben, maar dat hij die transfer alleen kon maken als hij zou switchen naar Beck als zaakwaarnemer.