Kwalificatiegroep Oranje: Nederland gaat Bulgarije voorbij, Zweden wint

admin • 00:41, 10-06-2017 / Laatste Update: 17:13, 08-01-2024

Voordat vrijdagavond de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Rusland in 2018 begonnen, keek Nederland tegen een fikse achterstand aan. Oranje stond op een 4de plek en móest winnen van Luxemburg om überhaupt nog een kansje te maken op kwalificatie. Bulgarije verloor in Wit-Rusland, maar Zweden won van Frankrijk.

Voordat al het spektakel op de Europese velden begon, stond Nederland 2 punten achter op Bulgarije, 3 op Zweden en 6 op Frankrijk.

Zweden - Frankrijk

Frankrijk wilde de eerste plek in Poule A steviger in handen nemen door uit bij Zweden te winnen. Daar leek het op, want de Fransen kwamen al gauw op 0-1 door een prachtige goal van Olivier Giroud. Toch maakten de Zweden vlak voor rust via Jimmy Durmaz nog gelijk. Vlak voor tijd scoorde Toivonen zo ongeveer van de middellijn. Een fikse domper voor Nederland, want daardoor blijft het gat met Frankrijk én Zweden groot.

Wit-Rusland - Bulgarije

Wit-Rusland nam het thuis op tegen Bulgarije. Ook Bulgarije stond dus op de ranglijst 2 punten boven Nederland. De Wit-Russen deden hun sportieve plicht, die de Nederlanders goed uitkwam. In de eerste helft scoorde Mikhail Sivakov een penalty namens het thuisland. 10 minuten voor tijd gooide Pavel Savitski de wedstrijd in het slot. Hij maakte de 2-0. Hoewel Georgi Kostadinov namens Bulgarije in de extra tijd nog wat terugdeed, won Wit- Rusland wel. Goed nieuws voor Nederland!