Landskampioen PSV hard op weg naar miljoenen prijzengeld in CL

16 april 2018

Pim Ras Fortografie

PSV krijgt waarschijnlijk minimaal 8 miljoen euro aan prijzengeld van de UEFA, door het winnen van de landstitel. Door het kampioenschap is de kans heel groot dat de Eindhovenaren pas op 21 of 22 augustus aan de bak moeten in de 4e (en laatste) voorronde, ook wel play-off genoemd, voor de Champions League.


Dat laatste gebeurt als de winnaar van de Champions League zich al voor de groepsfase van het miljoenenbal heeft geplaatst via de eigen competitie. De kampioen van Nederland schuift dan automatisch een voorronde op, van de 3e voorronde naar de play-offs.

Kassa
Mocht PSV die play-offronde halen, is het verzekerd van minimaal 8 miljoen euro aan prijzengeld. Alleen al meedoen aan de play-off levert geld op en betekent dat PSV sowieso meedoet aan de groepsfase van de Europa League, mocht die play-off worden verloren. Wint PSV de play-off, is het helemaal kassa. Als je je weet te plaatsen voor de groepsfase van de CL, levert dat alleen al 15 miljoen euro op.

Bij een overwinning pak je nog een extra zakcentje van 2,7 miljoen euro en bij een gelijkspel krijg je 900.000 euro. Deze bedragen zijn iets opgeschroefd, vorig jaar kreeg je 'maar' 1,5 miljoen euro bij winst en 500.000 euro bij een gelijkspel.