Larsson blij met 'makkelijk' goaltje: 'Ben er bijzonder blij mee'

EPA

Bart van der Wijst • 01:00, 10-09-2017 / Laatste Update: 10:26, 08-01-2024

Sam Larsson had zich geen mooier debuut bij Feyenoord kunnen wensen. De 24-jarige Zweed, die enkele weken geleden overkwam van sc Heerenveen, scoorde in de slotfase de bevrijdende 2-4. Larsson zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Feyenoord en viel na bijna 70 minuten in.

"Minuten maken, winnen én scoren. Een mooie start, daar ben ik bijzonder blij mee'', zei de Zweedse aanvaller na de winst op Heracles Almelo.

Gezapig einde, makkelijke goal

Bij een 3-0 voorsprong kwam Larsson het veld in, maar toen liet Feyenoord het gas een beetje los. Dat zag ook de nieuwe buitenspeler. "We speelden erg goed, behalve de laatste 20 minuten. Toen ik meedeed, ja. Ik bracht niet wat ik wilde brengen", aldus Larsson, die in de laatste minuut voor open goal voor de 2-4 zorgde.

"Hun keeper was mee naar voren gegaan en ik kon alleen op het doel aflopen. Ik wist dat Steven Berghuis naast me liep, maar hij had al 2 keer gescoord. Dat was wel genoeg. Hij is de volgende keer weer aan de beurt'', zei Larsson met een knipoog.

Weinig ritme geen probleem

Larsson heeft naar eigen zeggen wedstrijdritme nodig om fysiek in topvorm te komen. "Ik wil zo snel mogelijk 100 procent zijn. Gelukkig wacht ons een druk programma met veel wedstrijden in korte tijd. Ik zal mijn familie de komende weken niet zoveel zien, maar het is wel een uitgelezen mogelijkheid om ritme op te doen en mijn kans te grijpen.''

De Zweed hoopt zich in de kijker te spelen bij de nationale ploeg. Larsson wil er bij zijn als Zweden op 10 oktober naar Amsterdam komt voor de beslissende confrontatie met Oranje in de WK-kwalificatie. "Dat is mijn doel. Zweden heeft een sterke ploeg, met veel goede spelers. Jullie moeten opletten'', zei hij grijnzend in Almelo.