Lekker voetballend Heerenveen deelt harde klap uit aan matig PSV

ProShots

admin • 16:22, 10-09-2017 / Laatste Update: 08:33, 08-01-2024

Sc Heerenveen heeft een ongelooflijk harde dreun aan PSV uitgedeeld. In Friesland werden de Eindhovenaren van de mat gespeeld en gingen kansloos met 2-0 ten onder door een superstart van de thuisploeg.

Heerenveen-PSV vormt de uitzondering op de regel dat half 1-wedstrijden niet om aan te zien zijn. In het Abe Lenstra Stadion was het vanaf de 1ste minuut smullen geblazen. De thuisploeg sloeg uit de counter toe via Arber Zeneli. De Zweed zette de ploegploeg met een vlammend schot op voorsprong na 3 minuten. Even later verdubbelde Reza Ghoochannejhad de score na een strakke voorzet van Denzel Dumfries. Wat een start!

Voetbalshow in Heerenveen

Het bleef een hele interessante eerste helft. PSV moest natuurlijk op zoek naar de aansluitingstreffer en kwam via Jürgen Locadia, Steven Bergwijn en Hirving Lozano in de buurt, maar veel ballen misten de echte scherpte. Bij Heerenveen was Zeneli de absolute uitblinker. Ook na zijn goal bleef hij een plaag voor de PSV-defensie met zijn goede loopacties en gevaarlijke bewegingen voor het doel. Het ging allemaal heel soepel bij de Friezen, die aan de bal heel lekker combineerden.

Onbesuisde actie Lozano

Het werd voor PSV alsmaar slechter. In de 37ste minuut vloog Lozano er met 2 benen in bij Dumfries terwijl de bal al weg was. Scheidsrechter Kevin Blom kon niets anders doen dan rood trekken.

Heerenveen heer en meester

Het was na de rust oppassen geblazen voor PSV, want Heerenveen wilde doordrukken. Met een aantal mooi opgezette aanvallen kwam Heerenveen er een aantal keren goed uit. Een aantal goed uitgespeelde kansen van Heerenveen leidde niet tot goals, maar het leverde wel een vermakelijke wedstrijd op. Heerenveen had PSV helemaal onder controle.

Trainer Phillip Cocu vond dat het tijd was om iets te forceren. Met Luuk de Jong bracht hij een extra invaller en ging Bart Ramselaar, die nauwelijks in het spel voorkwam, eraf. Bij zijn eerste balcontact was het ook bijna raak. De spits kopte uit een corner gevaarlijk richting het doel, maar doelman Martin Hansen redde knap. Toch was het Heerenveen dat de touwtjes in handen had. Dat bleek ook wel uit deze klasse actie van Morten Thorsby, die even een 'Richard Witschgetje' deed.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) September 10, 2017

PSV hopeloos ten onder

Een kwartier voor tijd leek PSV nog verder in het nauw gedrukt te worden. Nicolas Isimat-Mirin trok Daniel Høegh naar de grond bij een corner, waarna Blom niets anders kon doen door de bal op de stip te leggen. Jeroen Zoet keerde de inzet van Reza en voorkwam de volgende treffer.

Heerenveen speelde de wedstrijd slim uit en maakte gebruik van het mannetje meer, terwijl PSV amper meer in het spel voorkwam. Het was eigenlijk een wonder dat de ploeg van Jurgen Streppel niet verder uitliep.

De stand

Door de beschamende nederlaag lijdt PSV de eerste nederlaag van het seizoen. Volgende week komt koploper Feyenoord, dat woensdag tegen Manchester City speelt, op bezoek in Eindhoven. Heerenveen nadert PSV door de overwinning tot op 1 punt.

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]