Lekkere doelpunten helpen koploper Jong Ajax voorbij Almere City

Brian Vesseur • 23:52, 16-10-2017 / Laatste Update: 10:23, 08-01-2024

Jong Ajax heeft op De Toekomst met 3-0 gewonnen van Almere City. Op steenworp afstand van de Johan Cruijff Arena waren Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Noussair Mazraoui trefzeker.

Na een saai kwartier opende de 19-jarige Cassierra de score. De Colombiaanse spits scoorde alweer zijn 8e doelpunt van het seizoen in de Jupiler League. Meer en meer klopt hij aan de deur bij Ajax 1. Het lijkt - zeker na het mooie openingsdoelpunt - slechts een kwestie van tijd voor Cassierra zijn kunsten in een groter stadion mag laten zien.

☄ | Cassierra raakt 'm lekker voor Jong #Ajax. #jajalm pic.twitter.com/34MtzszXdX

— FOX Sports (@FOXSportsnl) October 16, 2017

Stapjes naar voren

Almere City stond goed georganiseerd, maar moest na het doelpunt van Cassierra toch iets verder naar voren spelen. Met Arsenio Valpoort en Achille Vaarnold op de flanken probeerde de uitploeg te counteren. Dat lukte niet, want Cerny scoorde vlak voor rust ook de 2-0.

Na rust was ook Mazraoui dus trefzeker. De aanval werd opgebouwd via de linkerkant, waar Mitchell Dijks een goede steekpass gaf op Dennis Johnsen. De Deense vleugelaanvaller knalde de bal voor en middenvelder Mazraoui bleef rustig: 3-0.

Amsterdamse teams

Bij Almere City stonden 3 spelers in de basis die een verleden hebben bij Ajax: Damon Mirani, Leroy Owusu en Ezra Walian. Aan de andere zijde - bij Jong Ajax - stonden een paar spelers van Ajax 1 in het veld: Dijks en Daley Sinkgraven.

Jong Ajax gaat door de overwinning aan kop in de Juup League met 23 punten uit 9 wedstrijden. Achtervolger Fortuna Sittard heeft er 19.