Leonid Sloetski prijst strijdlust van Vitesse tegen Ajax: ‘We hebben dit punt verdiend’

3 augustus 2019

BSR

Vitesse hield aan het 1e thuisduel van het seizoen met Ajax met horten en stoten een punt over. In de Gelredome werd het 2-2, tot blijdschap van coach Leonid Sloetski.


De Rus zag toe hoe zijn ploeg verdedigend speelde. Vitesse had wat hem betreft ook weinig andere keus. "Je moet wel als je tegen een team als Ajax speelt", zei hij tegen FOX. "Het was een leuke wedstrijd waarin we genoeg kansen hebben gehad en 2 keer wisten te scoren. Oké, zij kregen meer kansen maar wij hebben dit punt zeker verdiend."

Counteren
Sloetski verklaarde de tactiek van de Arnhemmers. "Als je de bal wil controleren tegen een tegenstander als deze, dan heb je geen kans. We wisten hoe Ajax zou spelen en probeerden hen te blokkeren. Dat lukte niet altijd maar we wisten dat onze kansen zouden komen. Ik ben blij met de teamspirit die we lieten zien. We hebben het aanvallend goed gedaan, want daar moesten we óók scherp zijn."

Ook ging de trainer in op de rode kaart van nieuwkomer en doelpuntenmaker Riechedly Bazoer. De oud-Ajacied mocht na zijn 2e gele kaart tegen zijn oude club in de 2e helft vertrekken. "Het was een emotionele wedstrijd met heel veel tackles dus ik neem het hem niet kwalijk. Los van de geleverde strijd waren er ook veel kopduels. Je kan niet alles controleren."

Ook werd Sloetski herinnerd aan zijn eeuwige nervositeit langs de kant. "Ik moest wel ijsberen, al heb ik geprobeerd erop te letten en mijn gedrag te veranderen. Al had ik in de laatste fase van de wedstrijd mijn energie nodig om de boel scherp te houden."