Lezen! Ontroerend boek over Nouri komt uit

10 maart 2020

ANP

De vreselijke beelden staan nog op ieders netvlies: Abdelhak Nouri die nu bijna 2,5 jaar geleden in elkaar zakte op het voetbalveld. Zijn vertrouwenspersoon en belangenbehartiger Khalid Kasem heeft een boek over Nouri geschreven.


Kasem vertelt het verhaal van Nouri vanuit zijn visie en die van de familie en vrienden van Nouri, onder wie Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Frenkie de Jong. "Het is een ontroerend en soms verbijsterend boek over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin heeft afgelegd'', schrijft Uitgeverij Lebowski  over het boek. "Over de droom die de familie verwezenlijkt zag in het onmiskenbare talent van hun zoon Abdelhak."

Verhaal over Abdelhak als voetballer en mens
Verder 'is het boek het verhaal van Abdelhak als voetballer en als mens, en tevens een verhaal over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.'

Nouri kreeg op 8 juli 2017 een hartstilstand tijdens de oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen in het Oostenrijkse Hippach. Niet veel later werd duidelijk dat hij ernstige hersenschade heeft. Het boek 'Abdelhak Nouri: een onvervulde droom', komt op 27 maart uit.