Locadia is weer fit: 'Ik ben er klaar voor'

Brian Vesseur • 08:55, 14-03-2017 / Laatste Update: 16:23, 12-12-2023

Het is nog niet het seizoen van Jürgen Locadia. De aanvaller speelde de eerste 4 Eredivisie-wedstrijden mee, maar raakte vervolgens geblesseerd aan zijn lies. Vervolgens kwam daar halverwege december ook een knieblessure bij. Ondertussen zag hij zijn club PSV de strijd om de titel verliezen. Maar inmiddels is Locadia weer fit. "Ik ben er klaar voor."

Eind februari kwam Locadia voor het eerst weer in actie bij PSV 1. De 23-jarige spits mocht 6 minuten invallen tegen Feyenoord, bij een 2-1 achterstand. Helaas voor hem werd dat uiteindelijk ook de eindstand. Een paar dagen daarvoor speelde Locadia al 90 minuten mee bij Jong PSV.

Eerste doelpunt

Afgelopen maandag mocht hij weer 90 minuten meedoen bij het tweede elftal. Hij wist de 4-0 te maken tegen FC Eindhoven (5-0). "Ik was er naar op zoek, natuurlijk", zo is Locadia eerlijk tegen Omroep Brabant. "Ik ben er lang uit geweest en ben blij dat ik hem nu heb."

"Als ik niet bij 1 speel, moet ik hier mijn minuten maken. Je ziet wel dat ik het nodig heb. Mijn aannames zijn nog niet altijd goed."