Locadia scoort er 4 bij verpletterende zege PSV op Utrecht

ProShots

admin • 16:21, 24-09-2017 / Laatste Update: 13:45, 12-12-2023

Een veelbelovend begin voor FC Utrecht is geëindigd in een onwijze teleurstelling. PSV verpulverde de thuisploeg in De Galgenwaard met 1-7. De grote man bij PSV was de ontketende Jürgen Locadia, die 4 goals voor zijn rekening nam.

Ondanks dat PSV het moeilijk had in de openingsfase, kwam het toch op voorsprong. Waar Cyriel Dessers na een schitterende steekpass van Urby Emanuelson op de lat vuurde, was het 4 minuten later aan de andere kant wel raak. Hirving Lozano nam een strakke pass van Derrick Luckassen feilloos aan, maar schoot tegen doelman David Jensen. Jürgen Locadia was het meest attent en rondde koeltjes af: 0-1.

De Eindhovenaren konden niet bepaald lang genieten van de voorsprong. Nicolas Isimat-Mirin ging in de fout door Jean-Christophe Bahebeck met 2 armen vast te pakken, waarna de bal op de stip ging. Oud-PSV'er Zakaria Labyad liet Jeroen Zoet, die de goede hoek in ging, kansloos.

Lozano en Locadia belangrijk voor PSV

Er gebeurde dus van alles in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Dat maakte de wedstrijd zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Het duel ging behoorlijk gelijk op en Utrecht kreeg nog een grote kans via Dessers, die op Zoet schoot. Toch was het PSV dat vlak voor rust een cadeautje uitpakte. Utrecht stond achterin niet goed en daardoor kon Hirving Lozano een voorzet van Locadia binnentikken. Daarmee maakte de Mexicaan, die terug is van een schorsing, alweer zijn 4de doelpunt van het seizoen.

Utrecht geeft goals makkelijk weg

PSV kwam - in tegenstelling tot Utrecht - goed uit de kleedkamer. De snelle PSV0aanvallers profiteerden van het geklungel bij Utrecht en Locadia schoot de bal met wat geluk in het doel: 1-3.

De thuisploeg probeerde zich te herstellen van de tegendoelpunten en ging op zoek naar een treffer. Via Van der Streek was het dichtbij, maar Zoet stond goed opgesteld. Door het aandringen van Utrecht ontstond er voor PSV een zee aan ruimte. Daar wist Locadia ook dit keer van te profiteren, want de PSV-spits maakte een hattrick.

Pingels slopen Utrecht

De wedstrijd was gespeeld, de spanning was eruit en beide ploegen vonden het wel best. Toch kreeg PSV nog een penalty, omdat Joshua Brenet over het been bij Edson Braafheid. Marco van Ginkel wist daar wel raak mee en schoot de 1-5 binnen. En om het voor Utrecht nog erger te maken kreeg Giovanni Troupée nog rood voor het vasthouden van de doorgebroken Lozano. Dit keer nam Locadia de penalty en knalde PSV op 1-6.

PSV wist dat Utrecht genekt was, maar besloot om toch nog maar even door te gaan. Vlak voor tijd maakte Steven Bergwijn nog de 1-7 door koeltjes af te ronden na een schitterende solo.