Louis van Gaal verwijst Andries Noppert naar tribune voor duel met Polen

22 september 2022

Pro Shots / Erik Pasman

Doelman Andries Noppert valt donderdag buiten de selectie van het Nederlands elftal voor de uitwedstrijd tegen Polen in de Nations League. De naam van de doelman van sc Heerenveen ontbreekt op de lijst van de wedstrijdselectie die in de ochtend door de UEFA is vrijgegeven.


Lees ook: Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje voor het Nations League-duel met Polen

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde voor de komende 2 wedstrijden, tegen Polen en België, 24 spelers. In de wedstrijdselectie is plaats voor 23 spelers, zodat in beide duels 1 iemand op de tribune plaats moet nemen.

Oranje-keepers tegen Polen
Jasper Cillessen, Mark Flekken en Remko Pasveer zijn donderdag de 3 keepers in de selectie van Oranje, dat als koploper in groep 4 van de A-divisie aan het duel begint.

Cillessen en Flekken maken al langer deel uit van de selectie van Van Gaal. Pasveer en Noppert kregen deze week voor het eerst een uitnodiging. Justin Bijlow van Feyenoord en Kjell Scherpen van Vitesse sloten dinsdag tijdens het trainingskamp in Zeist aan voor een sessie waarbij werd geoefend op penalty's.

Lees ook: Be the bondscoach! DEZE 11 Oranje-spelers zouden jullie opstellen tegen Polen

Klaar met Krul
Tim Krul, die bij het WK van 2014 nog in de selectie van Van Gaal zat, bedankte voor die oefensessie. Krul kan daardoor ook een plek in de WK-selectie voor Qatar vergeten, zei de bondscoach woensdag.